Acasa Administratie O noua victima a cainilor fara stapan

O noua victima a cainilor fara stapan

de Oana Diaconescu
2 comentarii

 Acum cateva zile, Gazeta de Stalpeni lansa o intrebare, intr-un articol care aducea din nou in atentie problema cainilor fara stapan din comuna noastra. Intrebarea era adresata autoritatilor si se referea la asumarea responsabilitatii in cazul in care aceste animale flamande ar ataca din nou pe cineva.

Iata ca inevitabilul s-a produs si nu cred ca va fi un caz singular: aflam ca N.P., un consatean de-al nostru a fost atacat si muscat de cainii maidanezi, in zona pasarelei.

Surse apropiate familiei sale, ne povestesc cum ranile sunt destul de grave, necesitand ingrijiri medicale, pe langa vaccinarea antitetanos si antirabic. Evident, totul pe cheltuiala victimei si a familiei sale.

Conform acelorasi surse, politia locala a fost informata, fiind apelat si serviciul de urgenta 112:

„Acum este in afara oricarui pericol dar, pentru ca a fost muscat in spatele genunchiului, a sangerat abundent si a necesitat ingrijiri medicale.“ –  ne-a declarat un apropiat al familiei victimei, pentru Gazeta de Stalpeni.

Cu toate acestea, in comuna  Stalpeni, parerile sunt impartite. Un grup restrans, de iubitori (mai degraba iubitoare) de animale, le ofera hrana si se opun indepartarii lor de pe strada. In timp ce majoritatea cetatenilor si copiii lor sunt ingroziti si se tem pentru securitatea personala. Si, evident, exista si autoritatile locale (mai mult cu numele), care privesc aceasta situatie din birourile lor confortabile, ori din Dusterul unde nu ii ameninta niciun caine comunitar si care… nu reactioneaza! Pentru ca nu le pasa.

Intrebarea pe care noi continuam sa o adresam si care speram ca s-a intiparit in mentalul colectiv este: Pana cand?

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

2 comentarii

Anca 11 iunie 2021 - 21:23

As vrea sa-mi aratati si mie victima/victimele , ranile provocate de caini si Certificat medico-legal!!!! Eu fac parte din grupul iubitoarelor de animale ,hranesc animalele fara stapan (cf.legii205/2004) inclusiv acesti caini care NU m-au atacat niciodata! Cainii acestia au nevoie de oameni milosi care sa le ofere ,in ograda personala,un spatiu al lor ,hrana si apa! Din pacate „oamenii’ s-au indepartat de Natura,de Legile ei si de Dumnezeu!!!

Raspunde
Oana Diaconescu 12 iunie 2021 - 9:10

Inclusiv copilul meu a fost muscat de o catea care avea si pui, la pasarelă, in urma cu ceva timp. Nu a fost agresiv cu animalul, nu l-a speriat cu nimic! Copilului ii placea sa traverseze pasarela: cobora din masina in partea cu DN 73, trecea pasarela, si se urca in masina la poarta fabricii: era un joc al lui in copilărie. Intr o zi, o asemenea cătea a sarit pe el!
Asa ca.. rugamintea mea e sa hraniti animalele, iubiti-le in continuare, dar gasiti-le un adapost, gasiti-le stapan, luati-le acasa la dvs. Domeniul public este al tuturor! A face ceva pt un animal nu inseamna sa-i dai un castron cu resturi de mancare pe marginea drumului, ci a-i gasi o forma de adapost si ingrijire pe termen lung!

Raspunde

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie