Acasa Administratie FOTO – VIDEO Animale atacate, in propria curte, de cainii fara stapan

FOTO – VIDEO Animale atacate, in propria curte, de cainii fara stapan

de Oana Diaconescu
0 comentarii

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Din ciclul neputintei oamenilor de la Stalpeni, va aducem in atentie inca o situatie: aceea a cainilor fara stapan, aparuti in comuna noastra, ca ciupercile dupa ploaie. Pur si simplu, consatenii nostri nu mai stiu cui sa se adreseze. Sunt terifiati, si ei si animalele lor, care nu mai au nicio siguranta in propria curte.

Dar, cel mai frustrant este sentimentul de lipsa a securitatii personale, pentru ca au inteles ca autoritatile nu ii sprijina, ba chiar nici macar nu ii iau in serios: s-au prefacut numai ca le acorda putina atentie in campania electorala, dar acel timp a trecut si va mai dura cativa ani pana se vor preface ingrijorati, din nou!

Un tanar crescator de animale povesteste cum zilele trecute o haita de caini maidanezi i-a atacat oile, in propria gradina.

” Animalele domestice taiesc in acelasi peisaj cu patrupezii de pe strada. Oile mele sunt haituite, in fiecare zi. Adineauri le-au alergat prin toata gradina si le-au incoltit aici, in coltul gardului. De frica, nu mai misca niciun animal. Daca nu as fi fost acasa, sa le scap, maidanezii le-ar fi sfasaiat. Sunt multi, sunt rupti de foame” –  T.Ț.  –  pentru Gazeta de Stalpeni

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]In pozele alaturate se poate observa haita de caini, fotografiata insa de la mare distanta, pentru ca omului i-a fost teama sa se apropie de animalele flamande.

In alta parte a comunei, in alte gradini, la Livezeni, spre exemplu, unde unei batrane i-au fost luate cateva gaini de cainii vagabonzi, povestea se repeta. O alta consateanca ne povesteste cum propriul catel i-a fost atacat in propria gradina. Si de data acesta, norocul a fost ca ea si-a putut salva animalul. Atasam video elocvent.

De asemenea, nenumarate sunt semnalele de alarma trase pe retelele de socializare in grupurile Facebook locale in care oamenii din sat povestesc cum sunt atacati sau speriati de cetele de caini fara stapan. Pur si simplu le este teama sa mai mearga pe strada sau sa-si trimita copiii la scoala!  Degeaba, autoritatile sunt imune. Daca s-ar da jos din Duster si ar lua comuna la pas, poate ar vedea si ei ce se intampla.

Cu totii ne intrebam: pana cand? Este necesar sa ajunga cineva la spital? 

Domnule primar, doamna viceprimar, aduceti-va aminte de Vladut, copilul de 4 ani, omorat in Parcul Tei din Bucuresti, in anul 2013! Ati putea trai cu constiinta incarcata de un caz asemanator? [/vc_column_text][penci_image_gallery images=”5882,5883,5884,5885,5886,5887″ row_gap=”10px” col_gap=”10px” heading=”Haita de caini si animalele domestice amenintate de aceasta”][/vc_column][/vc_row]

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie