Acasa Administratie Vizită la Mioveni a reprezentanților Ministerului Dezvoltării | Motivul – podul de pe peste râul Argeșel din Racovița

Vizită la Mioveni a reprezentanților Ministerului Dezvoltării | Motivul – podul de pe peste râul Argeșel din Racovița

de Redactia
0 comentarii
Ieri a avut loc o vizită de lucru efectuată în județul Argeș, Secretarul de Stat Vlad Ștefan Niculae, din cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, alături de colegii săi, Alexandru Stoica – Secretar de Stat și Dragoș Drăghescu – Subsecretar de Stat au avut o întâlnire și cu reprezentanții administrației locale ai orașului Miovenui.
Discuțiile s-au desfășurat pe șantierul noului pod de pe peste râul Argeșel, din Racovița, care va face legătura între orașul Mioveni și comuna Davidești.
Reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au discutat cu autoritățile din Mioveni despre stadiul investițiilor din fonduri nerambursabile aflate în derulare, dar și despre perspectivele privind finanțarea altor obiective. Accent deosebit s-a pus și pe proiectul viitoarei noi centuri rutiere a orașului, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din zonă.
În prezent, la nivelul orașului Mioveni se află în derulare șase proiecte finanțate de MDLPA din fonduri nerambursabile, trei fiind în diferite etape de execuție, iar trei în implementare.
Alături de cei menționați mai sus au mai participat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă și  Administratorul public, Puiu Marius, Consiliul Județean Argeș fiind un partener important, implicat activ în susținerea și cofinanțarea unor proiecte de infrastructură.
În prezent, constructorul a finalizat montarea tablierului metalic al podului, precum și o parte considerabilă a arcului metalic care va avea o înălțime de peste 35 metri. Podul face legătura între DN73D și DC85 și este realizat cu fonduri nerambursabile din bugetul C.N.I., în valoare de peste 19.000.000 lei .
Unicitatea acestui pod constă în faptul că cele două două benzi de circulație sunt prevăzute cu un sistem de degivrare autonom, montat în stratul de rulare. Astfel, în funcție de condițiile meteorologice, senzorii de temperatură și umiditate pornesc automat sistemul de dezghet, eliminând rapid poleiul ori acumulările de zăpadă.
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie