Acasa Administratie DUCEȚI-VĂ ÎNVÂRTINDU-VĂ!!!

DUCEȚI-VĂ ÎNVÂRTINDU-VĂ!!!

de Mircea Dumitru Petre
0 comentarii

Zilele trecute, mai precis pe 14 martie, județul Argeș a trăit un eveniment cosmic, așa după cum citim în ziarul “Ziarul din Muscel”.
Aflăm așadar că, în comuna Lerești, din nordul județului, chivernisită de primarul PSD Marian Toader, s-a inaugurat o sală de sport.

Aşa, și? o să întrebați nãtâng.
Se mai inaugurează și în alte părți săli de sport. Și drumuri și poduri și… era să zic, și spitale.

Da, așa e,  răspund savant, da’ asta de la Lerești e o sală de sport pe rulmenți, că după cum zice Ziarul din Muscel, se învârte. După soare.

Pe mine personal, nu chestia cu învârtitul m-a dat gata, că până la urmă, la cât au avansat astea cu știința, se poate orice, ci momentul inaugurării minunăției.
A fost înălțător, ca să rămânem într-un context astronomic. La inaugurarea sălii de sport rotative de la Lerești, așa cum era firesc și de așteptat dealtfel, au participat senatori, deputați, secretari de stat, prefecți, subprefecți, directori de instituții publice, consilieri județeni, primari, cârduri de preoți, nebunie, ce mai.
Bomboana de pe colivă (jur, am căutat alta variantă, dar nu am găsit) a fost ministra Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona Bucura Oprescu.

Prezența domniei sale la eveniment e legată, banuiesc, de faptul că are mână bună când vine vorba de realizări pentru omenire. Știm de când era deputată de Argeș, atunci când a reparat, asfaltat și modernizat toate drumurile din județ. Dar să ne întoarcem la sala de sport rotativă (cuvântul rotativă… e fără intenție).

Ziceam de momentul înălțător al inaugurării. Eu i-aș zice jenant spre lamentabil, garnisit cu hilaritate, ici și colo.
Momentul în care, la inaugurarea unei săli de sport se cânta imnul României și toți grangurii stau cu mâinile lipite pe portofelul de la buzunarul de la piept al sacoului, e memorabil.

 

Adică, pe cât înălțător și patriotic vrea să fie, pe atât de artificial, penibil și de tot rasul a ieșit. Păi dacă la inaugurarea unei săli de sport PSD-ul a pus în mișcare atâtia oameni și a pus în scenă o asemenea scenografie, mă întreb ce o să fie când s-o tăia panglica autostrăzii Sibiu-Pitești.

Nu contestăm realizările actualei administrații din comuna Lerești, să ne înțelegem. Am auzit că sunt multe și lereștenii sunt mulțumiți cu primarul lor. Râdem doar de tabloul stânjenitor, de zâmbetele artificiale, de trăirile fals patriotice pe care le-am văzut la cei ce își zic politicieni.

Politicieni care nu prea înțeleg că lumea le tot urează: duceti-vă învârtindu-vă!

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie