Acasa SocialFapt divers Doliu în Masoneria Feminină din România

Doliu în Masoneria Feminină din România

de Oana Diaconescu
0 comentarii

S-a stins din viață d-na Prof. Univ. Dr. Anca Gheorghiu o membră importantă a Marii Loji Naționale Feminine din România.

Nu doar mediul masonic din România, dar și mediul universitar regretă trecerea ei în neființă.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anca Gheorghiu (inginer fizician și economist) a fost  profesor în economie și fizică, fondatoare, alături de Ion Spânulescu a Școlii de Universității  Hyperion), a fost  decorată cu Ordinul pentru Merit în Învățământ în Grad de Cavaler (decret 1097/2004), a fost Pro-rector al Univ. Hyperion (2003-2010).

De asemenea, a publicat peste 150 de articole științifice, fiind expert voluntar pentru Georgia (Programul Național de Cercetare Științifică), expert voluntar al Fundației RUSTAVILI (din Georgia), Președinte fondator al Clubului Rotary Octo București, Membră de onoare a Fundației SCR, membră a UAP – Mișcarea Alba Iulia, artist cu lucrări în colecții private din țară și străinătate și a realizat expoziții de pictură personale și colective.

Prof. Univ. Dr. Anca Gheorghiu. A fost un om cald, generos, o profesoară extrem de iubită de studenți și masteranzi, capabilă să transmită informații și să inspire, în special pe tineri, fiind o persoană cu adevărat unică, un spirit renascentist remarcabil, cu o cultură enciclopedică. Absolventă a Colegiului Național Gheorghe Lazăr (1979) și a Facultății de Fizică din București (1984), specialitatea Fizică Tehnologică, secția Defectoscopie, a finalizat în 1998 teza de doctorat cu titlul „Contribuții la studiul materialelor austenitice prin defectoscopie nedistructivă” coordonat de Prof. Univ. Dr. Ion Spânulescu. Timp de 8 ani a lucrat la laboratorul Roentgen al UMUC.

La vârsta maturității și-a desăvârșit educația și în domeniul economic, printr-un doctorat în domeniul unei științe de graniță, deosebit de moderne, al Econofizicii, în cadrul Academiei de Studii Economice din București (2007). A dezvoltat cursuri moderne, practice, de mare calitate, în domeniile fizicii, evaluării întreprinderilor, analizei economico-financiare, piețelor de capital.

A deținut funcția didactică de Profesor Universitar atât în domeniul fizicii, cât și al economiei. A fost inspirată în toată activitatea de unchiul nostru, Academician Gheorghe Mihoc, pe care l-a venerat și pe ai cărui pași i-a dorit mereu să-i urmeze. În anul 2004 a fost distinsă cu Ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Mare Ofiţer. S-a dedicat dezvoltării instituționale și științifice a Universității Hyperion și a Liceului Teoretic Hyperion din București. A fost implicată foarte mult în domeniul voluntariatului, fiind Founder Past-President la Rotary Club București Octo, Mare maestră MLFR, Cavaler OSMTH, etc. Talentul ei în artă a fost de asemenea absolut uluitor, cu un stil aparte și abordări diverse (pictură, grafică, bijuterie), fiind distinsă din partea Patriarhiei cu Ordinul „Crucea Maria Brâncoveanu”, pentru arta sa iconografică.

 

Trupul neînsuflețit al dragei noastre Anca este depus la Biserica Universității Hyperion din Bd. Energeticienilor 9-11 din București, iar înmormântarea va avea loc la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Poiana Cîmpina, sâmbătă 24 februarie 2024 la ora 13. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace! – a transmis  familia, în atenția tuturor celor care vor să-și ia rămas bun de la doamna ANCA GHERORGIU

Dumnezeu s-o odihnească în pacea și lumina Sa!
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie