Acasa Educatie IPJ ARGEȘ: DESPRE MESERIA DE POLIȚIST

IPJ ARGEȘ: DESPRE MESERIA DE POLIȚIST

de Redactia
1 comentarii

Pentru cei care își doresc, încă din copilărie, să îmbrace uniforma de polițist sau pentru cei care acum vor să descopere această profesie, polițiștii argeșeni au organizat, astăzi, 26 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, activități de informare și promovare a acestei meserii.

Despre cum pot deveni polițiști, urmând cursurile unei forme de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, au aflat elevii din anii terminali din cadrul Liceului Teoretic ,,Ion Cantacuzino” din Pitești.

Astfel, copiilor le-a fost explicat faptul că polițistul luptă împotriva criminalității și infracțiunilor, desfășoară activități pentru menținerea ordinii publice și a securității personale a cetățenilor, fiind dezbătute exemple din experiența polițiștilor.


Au fost descrise și uniforma și rolul polițiștilor prezenți în stradă, și le-au fost prezentate tehnica și dotările diverselor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Despre cum pot reuși prin muncă și perseverență, le-a vorbit și un fost elev al liceului pe care sunt pe cale să îl absolve, în prezent luptător în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Polițiștii argeșeni desfășoară, permanent, activități de promovare a profesiei de polițist, județul nostru făcând parte dintre județele din care provin cei mai mulți absolvenţi ai instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Reamintim faptul că, în perioada 18 octombrie – 05 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș primește cereri de înscriere pentru trei dintre unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, perioada de recrutare fiind în desfășurare.

Anunțul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, modelele documentelor și detaliile aferente celorlalte etape de desfășurare a concursurilor, pot fi accesate gratuit pe adresa de internet a I.P.J. Argeș, fiind disponibile la link-ul DE AICI

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

1 comentarii

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie