Acasa Social Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului marcată la Mioveni

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului marcată la Mioveni

de Oana Diaconescu
1 comentarii

2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost marcată de Asociația ”ZÂMBEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE” – Centrul de Zi “ARIPI PENTRU ÎNGERI” în parteneriat cu Primăria Orașului Mioveni, prin Direcția de Asistență Socială și Centrul Cultural, printr-o serie de activități inedite.

Evenimentul, desfășurat în Centrul Civic al orașului,  a cuprins organizarea simpozionului “Unind inimi, înțelegând minți”, un Marș de Conștientizare, Flashmob, desene pe asfalt și o lansare de baloane albastre cu heliu.

La manifestare au participat reprezentanți ai Consiliului Județean și DGASPC Argeș, profesori și studenți ai Universității Pitești – Catedra de Asistență Socială din cadrul Facultății de Științe ale Educației, specialiști din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Sfanta Filofteia” Vale Mare, directori, consilieri și psihologi din cadrul unităților de învățământ din oraș, directorul unităților de creșă din Pitești, profesori și psihologi din cadrul CJRAE Argeș, specialiști ai Direcției de Aistență Socială Mioveni, terapeuții Asociației “Zâmbește și Dăruiește”, precum și reprezentanți ai Consiliului Local Mioveni.

Discuțiile s-au axat pe  modul de identificare și aplicare eficientă a măsurilor care pot avea un impact pozitiv asupra ameliorării calităţii vieţii persoanelor cu Tulburări din Spectrul Autism și a familiilor acestora, pe avantaele diagnosticării timpurii și a  intervenţiei specializate.

Integrarea socială crește exponențial şansele persoanelor cu autism de a dobândi abilităţi pentru o viaţă independentă. Implicarea familiei în terapie este vitală în recuperarea copilului cu autism, fiind necesară o informare continuă şi o participare activă în programul de terapie.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

1 comentarii

escorte247.com 8 aprilie 2024 - 9:42

Aceasta initiativa a Asociatiei „Zambeste si Daruieste” si a autoritatilor locale este demna de toata lauda si aprecierea noastra. Este incurajator sa vedem ca se fac eforturi pentru a spori gradul de constientizare si implicare in ceea ce priveste tulburarile din spectrul autismului. Gandul si grija pentru aceste persoane speciale si familiile lor ne demonstreaza ca putem fi mai buni si mai empatici. Sper ca astfel de evenimente sa continue si sa ofere sprijin si speranta celor afectati de aceasta tulburare si sa aduca lumina in vietile lor. Oamenii cu autism merita sa fie integrati si sa li se ofere sanse egale in societate. Felicitari organizatorilor pentru aceasta minunata initiativa!

Raspunde

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie