Acasa Editorial Craciunul oamenilor singuri

Craciunul oamenilor singuri

de Oana Diaconescu
0 comentarii

In ultimele zile, o replica dintr-un serial romanesc s-a propagat ca un bulgare de zapada in spatiul public. Este vorba despre metafora  „a acoperi saracia cu sclipici”,  auzita intr-o seara, la ProTV,  si preluata apoi de oameni de televiziune, de lideri de opinie sau chiar de cei mai simpli dintre noi, in discutiile de zi cu zi. Poate fi considerat un cliseu, dar cu cliseele ne confruntam din ce in ce mai des.

Pornind de la aceeasi metafora m-as indeparta de zona saraciei materiale, cu care romanii deja s-au obisnuit, si m-as apropia de zona saraciei sufletesti.

Vrem sa recunoastem sau nu, viata noastra obisnuita a migrat vizibil in cea din mediul virtual. Pe platformele de comunicare vedem imagini stralucitoare, multitudine de fotografii ce ilustreaza fericirea, bunastarea, opulenta chiar. Dar ce se ascunde in spatele acestor fotografii?  Sa fie nevoia de confirmare? Sa fie dorinta de a demonstra ceva? Sau numai euforia acelui sclipici, a carui menire este de a epata?

Unii dintre noi sunt atat de singuri in perioada aceasta, a regasirii de sine si a timpului petrecut in zona confortabila a linistii sufletesti, incat unica interactiune umana este  mijlocita de platformele sociale. Se pare ca toate aceste confirmari , imbratisari,  legaturi  si prezente fizice din viata lor, lipsesc uneori cu desavarsire, si sunt inlocuite de  aprecierile sau comentariile de pe internet.

De asemenea, este perioada cand oamenii isi amintesc de persoanele pierdute, de cei dragi care nu mai sunt alaturi de ei. Este perioada nostalgiilor, a canilor cu ceai fierbine si a mirosului de scortisoara.  Este perioada in care dorul se acutizeaza, in care vulnerabilitatea se resimte , si in care unii se simt fragili.  Este o perioada in care multi plang,  dar apoi devin mai puternici.

Nu uitati sa va ghidati dupa principiul „Fa Rai din ce ai!”, si sa nu va deziceti de omenia si valorile in care cu totii am fost crescuti.  Nu uitati ca  bucuria acestor zile,  e bine sa fie impartita cu ceilalti, indiferent de calea pe care o alegem: platformele sociale sau relatiile fata in fata. Si, mai cu seama,  nu uitati cata putere si  cata stralucire se afla in interiorul fiecaruia dintre noi!

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie