Acasa Educatie Examenele nationale: o provocare pentru elevii si profesorii de la Stalpeni

Examenele nationale: o provocare pentru elevii si profesorii de la Stalpeni

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Marti, 22 iunie si joi, 24 iunie 2021 sunt zile de foc pentru absolventii clasei a VIII – a de la Stalpeni, pentru ca vor sustine probele scrise la Limba si literatura romana si la Matematica, in cadrul Evaluarii Nationale.

Anul acesta, Liceul Tehnologic „I. C. Petrescu” este centru de evaluare, gazduind si copiii de la Scoala Gimnaziala Balilesti. Conform surselor noastre, de la Scoala Generala Radesti vor sustine acest examen 12 elevi, de la Stalpeni 15 elevi, in timp ce la Livezeni nu exista clasa a VIII – a si deci, niciun candidat.

Evident, emotiile sunt mari, elevii sunt bine pregatiti, dar nerabdatori in acelasi timp. Cadrele didactice isi doresc sa demonstreze inca o data calitatea actului educational de la Stalpeni, care va fi reflectata in notele obtinute la acest examen, dar si prin numarul de copii ce vor fi admisi la liceele de prestigiu din judet.

Doamna Gabriela Stanciulescu, profesor de limba si literatura romana si diriginte al clasei a VIII a, la Liceul Tehnologic „I. C. Petrescu” este alaturi de elevii pe care ii indrageste enorm si pe care ii incurajeaza:

Dragi copii, o noua usa in calea vietii vi se va deschide in curand. Fiti increzatori in tot ceea ce veti face, intrucat eu am incredere in voi si sunt convinsa ca veti fi cu totii Invingatori. Tuturor va urez „Succes”.

Pe de alta parte, din data de 28 iunie 2021 vor incepe probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Aici lucrurile stau diferit, pentru ca absolventii de liceu de la Stalpeni vor sustine acest examen la Campulung, la Colegiul National „Dinicu Golescu”. Sunt inscrisi 30 de candidati, dintre care 19 elevi din seria curenta – 14 absolventi in anul 2021 ai clasei a XII-a si 5 ai clasei a XIII -a Seral – si 11 absolventi ai seriilor din anii anteriori.

Dupa cum stim, rezultatele simularii Bacalaureatului nu au fost tocmai imbucuratoare, ele reprezentand o presiune in plus pe umerii cadrelor didactice, ai conducerii liceului si pe cei al elevilor de clasa XII – a de la Stalpeni.

Ramane, asadar, de vazut ce note vor obtine si pe ce loc se va situa, anul acesta, Liceul Tehnologic „I. C. Petrescu”, in topul liceelor din judetul Arges.

Foto: Freepik

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie