Acasa Social Video! S-a dezlănțuit iadul in județul Argeș. Peste 20 de hectare de terenuri distruse de incendii

Video! S-a dezlănțuit iadul in județul Argeș. Peste 20 de hectare de terenuri distruse de incendii

de Oana Diaconescu
0 comentarii

In cursul zilei de ieri, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină de urgență pentru stingerea a patru incendii de vegetație, care, în unele cazuri,  amenințau să se propage și în zonele locuite.
Salvatorii au depus eforturi considerabile, acționând și pe teren greu accesibil autospecialelor de intervenție, unde operațiunea stingere s-a făcut doar cu lopeți și alte mijloace individuale de primă intervenție.
Două dintre aceste arderi necontrolate au fost în zona de deal a localității Călinești, unde a fost afectată vegetația de pe aproximativ 11 ha și a fost nevoie și de sprijinul autorităților locale pentru lichidarea focarelor dispersate.
Un alt incendiu a distrus circa 12 ha de miriște, rămasă în urma recoltării cerealelor păioase, într-un câmp din localitatea Ratești.
Într-un alt caz, flăcările s-au menifestat la arborii care se aflau pe o suprafață de aproximativ 150 mp de teren din localitatea Cocu.
Cauza probabilă de izbucnire a acestor incendii a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului, potrivit ISU Argeș.

Sursa  video: ISU Argeș

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie