Acasa Social ZIUA EUROPEANĂ DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN LOCUINȚE

ZIUA EUROPEANĂ DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN LOCUINȚE

COMUNICAT DE PRESĂ I.P.J. ARGEȘ

de Redactia
0 comentarii
Politista lipind un afis

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Argeș, împreună cu polițiștii Secției 2 Poliție Pitești, au organizat o activitate de prevenire a furturilor din locuinţă pe raza municipiului Pitești.

Astăzi, 21 iunie, la nivelul tuturor țărilor membre ale Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității (E.U.C.P.N.), este marcat evenimentul „Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuinţe”.

Acest concept se fundamentează pe importanţa conştientizării de către cetăţeni a necesității adoptării unei atitudini prudente în asigurarea locuinţei şi a bunurilor proprii, precum şi evidențierea consecinţelor neluării unor măsuri preventive.

Astfel, polițiștii argeșeni au purtat discuții și au oferit pliante și flyere cu recomandări, prin activitățile desfășurate fiind prezentate modurile de operare cel mai frecvent utilizate de hoţi, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din locuinţă.

Recomandările polițiștilor argeșeni, pentru prevenirea infracţiunilor de furt din locuinţă:

 

– Nu permiteți accesul în locuință și nu transmiteți informații despre bunurile pe care le dețineți ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă furnizori de utilități sau diverse instituții, dar care nu se pot legitima sau dovedi pe cine reprezintă!

 

– Alegeți încuietori sigure și montați sisteme de închidere/asigurare care corespund standardelor de securitate! Utilizarea unui interfon la intrarea în scara de bloc, adduce un plus de siguranță.

 

– Instalați sisteme de alarmare și supraveghere video care să corespundă normelor de securitate! Eficiența acestora este sporită de un sistem de iluminare automat, cu detective a mișcării.

 

– Nu transformați conturile de pe rețelele de socializare în surse de informații pentru infractori! Utilizați setări de confidențialitate, astfel încât acestea să fie inaccesibile pentru persoane necunoscute!

 

– Acordați o atenție sporită la datele și fotografiile postate pe rețelele de socializare! Evitați prieteniile cu persoane pe care nu le cunoașteți în realitate și nu dezvăluiți date despre locuința și programul propriu sau al vecinilor către cei pe care îi cunoașteți doar în mediul online!

 

– Atunci când plecați pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceți acest lucru public pe rețele de socializare, și stabiliți cu o persoană de încredere să verifice periodic locuința!

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie