Acasa cultură VIDEO | ZILELE ROMÂNIEI LA GETAFE – SPANIA

VIDEO | ZILELE ROMÂNIEI LA GETAFE – SPANIA

de Mircea Dumitru Petre
0 comentarii

Getafe, o localitate satelit a capitalei Madrid, găzduiește între 21 și 29 iunie 2024, evenimentul “Encuentro Cultural y Empresarial Hispano-Rumano” (Întâlnirea culturală și de afaceri româno-spaniolă) organizat de primăria orașului spaniol în colaborare cu Ambasada României în Regatul Spaniei, Consulatul General al României și Institutul Cultural Român din Madrid.

Aceasta este cea de-a cincea ediție a programului “Țara Invitată”, organizat de primăria Getafe unde publicul spaniol se va bucura de un program variat de activități, care va permite cunoașterea bogăției și diversității culturale a României și oportunitățile de afaceri între cele două țări.

“Este un eveniment extraordinar, iar ca primar al orașului Getafe, sunt deosebit de bucuroasă pentru că arată clar, tradiția orașului nostru de a fi primitor, de a îmbrățișa. Asta spune că împreună, putem să ne aducem aportul la construcția acestui mare proiect care este Getafe. Avem oportunitatea de a face acest lucru cu poporul român, nu la nivel statal, ci la nivel local.

Reporter: Ce reprezintă pentru Getafe, comunitatea românească?

Comunitatea română este fundamentală dacă vrem să înțelegem Getafe de azi și de mâine. Este o comunitate mare, o comunitate care a venit să rămână, să își facă rădăcini, iar pentru mine, ca primar, este o onoare să spun că Getafe le poate oferi oportunități personale, familiale și fără îndoială oportunități economice, așa încât să se simtă aici ca acasă” –  a declarat în exclusivitate  pentru Știri din Muntenia, Sara Hernandez, primărița orașului.

Sara Hernandez – Primar Getafe

Luni, 24 iunie, va fi marcată Ziua Iei, marți, 25 iunie, vor avea loc întâlniri de afaceri româno-spaniole, iar pe 29 iunie, în parcul Lorenzo Azofa, se va desfășura un bogat program cultural care va include dansuri tradiționale, parada costumelor tradiționale, spectacole muzicale, ateliere pentru copii și degustări de produse gastronomice românești.

Raluca Mihăilă, Însărcinat cu Afaceri în Ambasada României la Madrid

La sfârșitul primei zile din cele patru dedicate Zilelor României la Getafe, Raluca Mihăilă (foto sus), Însărcinat cu Afaceri în Ambasada României la Madrid, a declarat publicației noastre:

“Întâlnirea aceasta deschide, de fapt, o suită de evenimente organizate alături de autoritățile locale din Getafe. Inițiativele de acest gen reprezintă o recunoaștere a contribuției pe care comunitatea românească o aduce în Spania, o contribuție care se face din ce în ce mai simțită. Românii noștri contribuie astfel la dezvoltarea socială, culturală și economică a orașului Getafe.”
Pentru a consulta programul activităților culturale și alte informații, accesați ACEST LINK
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie