Acasa Social Voluntarii de la Topoloveni: Transport umanitar destinat bărbaților ucraineni de la Odesa

Voluntarii de la Topoloveni: Transport umanitar destinat bărbaților ucraineni de la Odesa

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Silviu si Daniel sunt oameni ca și noi, doi tineri din Topoloveni. Numai că nu au putut rămâne indiferenți la situația în care se află, sub invazia rusească, locuitorii orașului Odesa, Ucraina.

Silviu activeză în mediul privat internațional, si, de când a început razboiul din Ucraina,  ține in permanență  legătura cu colegii săi, cetățeni ucraineni. Astfel, a aflat că acestia  se confruntă cu o acută lipsă de medicamente, obiecte de igienă și chiar de alimente.  De aici, și până la ideea de a demara, pe cont propriu, fără niciun interes, numai din spirit civic, o campanie de colectare a obiectelor necesare, a fost doar un pas. Apoi a trecut la nivelul următor: a transpus planul din faza de idee,  către acțiune. Și lucrurile au început să prindă contur.

Daniel este acel tip de tânăr  care nu dă înapoi când vine vorba despre orice faptă bună. Nici el nu a putut rămâne indiferent, așa că s-a implicat necondiționat.

Singurele lor unelte au fost rețelele de socializare, dorința de ajuta și determinarea. Le-au fost alături mulți oameni din diverse medii socile: proprietari de farmacii, antreprenori, cadre didactice, orășeni sau oameni din mediul rural. Majoritatea au dorit să rămână în anonimat, fiind animați doar de intenția de a dărui.

Si iată ca astăzi, transportul umanitar este pregătit, pentru ca mâine dimineață să pornească spre Odesa.

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie