Acasa SocialFapt divers VIDEO! SPECTACOLUL NATURII

VIDEO! SPECTACOLUL NATURII

de Oana Diaconescu
0 comentarii

V-ați fi putut imagina că, urmând traseul Pitești – Curtea de Argeș, ați putea avea parte de un spectacol inedit?  Surpiza spectacolului naturii a fost oferita de o familie de păsări, care, de obicei sunt adesea văzute în Delta Dunării.

În apropierea barajului de la Merișani, în județul Argeș cei care au trecut prin zonă au putut admira superbele exemplare care au poposit în această zonă.

 EGRETA MARE, pentru că despre această specie de păsări vorbim, este asemănătoare unei berze sau unui stârc cenușiu. Are ciocul galben, uneori chiar portocaliu, iar picioarele sunt complet negre.

De regulă stă pe malurile apelor, dar se poate amesteca și cu alți stârci sau egrete, fiind o specie mult mai sociabilă decât egreta mică.

În România cuibărește în special în zonele joase extracarpatice (în interiorul arcului Carpatic numărul coloniilor este mai redus), Delta Dunării și sistemul lagunar fiind cele mai importante zone.

Este parțial migratoare, multe exemplare rămân și peste iarnă dacă nu sunt condiții climatice severe. Majoritatea exemplarelor din interiorul Transilvaniei pleacă odată cu sosirea perioadelor de îngheț. 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie