Acasa Politica Video! Ce ar trebui să știți dacă solicitați ajutor financiar pentru hrana refugiaților ucraineni

Video! Ce ar trebui să știți dacă solicitați ajutor financiar pentru hrana refugiaților ucraineni

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Așa cum se precizează conform unei Hotărâri  publicate în Monitorul Oficial zilele trecute, persoanele fizice care găzduiesc refugiați ucraineni vor putea deconta o parte din  cheltuieli,  pentru hrana acestora, în limita a 20 de lei pe zi de persoană. 

De asemenea,  ucrainenii veniți la noi în țară, în contextul războiului, se vor putea angaja în România fără să fie nevoiți să obțină viza de ședere în scop de muncă și fără să fie  obligați să prezinte documente doveditoare ale studiilor absolvite ori a experienței profesionale.

Persoanele fizice care găzduiesc refugiaţi trebuie să depună la primăria localității unde locuiesc , în primele 3 zile lucrătoare ale lunii, o cerere în care să precizeze numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele lor, localitățile din care declară că provin și intervalul de timp din luna anterioară pentru care solicită decontarea cheltuielilor pentru alimente.

Cererea va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere, de o copie a actului de identitate al celui care solicită decontul și de documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care găzduieşte refugiaţii din Ucraina. Primăriile, prin serviciile sociale sau/şi poliţia locală, pot face verificări, pentru a vedea dacă informaţiile sunt sau nu reale.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență va vira banii în conturile primăriilor în 10 zile lucrătoare de la primirea cererilor.

Video: Exodul refugiaților din Ucraina, în vama Isaccea.

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie