Acasa Social Zi neagrã, România a mai pierdut o valoare | Veste tristă! S-a stins din viață Profesorul Doctor Honoris Causa Gheorghe Mencinicopschi

Zi neagrã, România a mai pierdut o valoare | Veste tristă! S-a stins din viață Profesorul Doctor Honoris Causa Gheorghe Mencinicopschi

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Cu tristețe anunțăm încetarea din viață a unei uriașe personalități a nutriției din România, Domnul Profesor Doctor Honoris Causa Gheorghe Mencinicopschi.

Gheorghe Mencinicopschi a fost un reputat biolog, biochimist și cercetător român, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare.
Anul trecut, presa  scria:

In varsta de 72 de ani , profesorul Gheorghe Mencinicopschi“Doctor Menci”, cum ii spun apropiatii – a devenit de nerecunoscut dupa ce a fost distrus in mod absurd, la ordin, de catre DNA si o mana de judecatori aserviti Sistemului, care l-au condamnat fara probe la 8 ani de inchisoare, doar ca prin sacrificarea lui sa se justifice dosarul politic “Telepatia”, care a avut ca tinta aruncarea dupa gratii a liderului Partidului Conservator, profesorul Dan Voiculescu. Faptul ca dosarul „Telepatia” a fost unul politic, in care solutia era dinainte stiuta, a fost confirmat de insusi fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu. De ce era nevoie sa fie distrus un om de mare valoare, care a facut atatea servicii tarii sale, care a lucrat 42 ani in domeniul sanatatii alimentare?

Astăzi, este prea târziu să reflectăm, pentru că Profesorul Gheorghe Mencinicopschi nu mai este printre noi. S-a stins la 73 de ani.

Anunțul a fost făcut de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni:

A murit Domnul Profesor Doctor Honoris Causa Gheorghe Mencinicopschi

OMUL care a oferit întotdeauna un sprijin celor care i-au cerut ajutorul. OMUL care m-a încurajat să încep povestea “ Magiunului din prune Topoloveni”. OMUL integru care nu a cedat niciodată în susținerea adevărului despre nutriție. Unul dintre cei mai mari patrioți care a refuzat oferta din alte țări unde i s-au oferit venituri uriașe. A preferat să rămână cu poporul lui. În semn de omagiu ar trebui să i se dea înapoi diploma de Doctor Honoris Causa, diplomă primită pentru merite științifice și care nu are nicio legătură cu o condamnare îndoielnică. Condoleanțe Doina , Oana, nouă celor care l-am respectat. Iertati-ne pentru toate necazurile pe care vi le-am făcut! Dumnezeu să vă odihnească în liniște și pace!!

Înmormântarea va avea loc în comuna argeșeană Domnești, localitatea sa natală.

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie