Acasa Transparenta decizionala Sportul la Mioveni: | Un spectacol de management și finanțe

Sportul la Mioveni: | Un spectacol de management și finanțe

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Ion Georgescu: Profetul Sportului Nemuritor vs. Aurel Costache: Promisiuni și Miracole

Sportul românesc al Miovenilor și-a găsit soluția în consiliul local al primăriei:

  1. Vând campion pe manager de fonduri
  2. Schimb antrenor performant pe consultant de proiecte

Mioveniul – locul unde unde sportul plonjează glorios în abisul schimbării!

Deși nu este deloc surprinzător, situația financiară catastrofală a celor două cluburi sportive, CS Dacia Mioveni 2012 și CS Mioveni, continuă să fie un subiect de bârfă locală încă din toamna anului trecut.

La CS Dacia Mioveni 2012 sportivii înscrisi în cele 7 secții, handbal, volei, tenis, oină, karate, natație, șah, activează din interție. Dacă până anul trecut Mioveniul se mândrea că handbalistele noastre jucau în Liga Florilor, dacă Mioveniul obișnuia să ofere  voleiului național sportive de valoare, acum toate aceste performanțe au devenit amintiri nostalgice.

Trebuie menționat că performanțele lor (deloc neglijabile) se datorează în exclusivitate unor antrenori pasionați, care își iubesc meseria și, din spirit competitiv nu au renunțat încă, deși resursele sunt puține, iar nivelul motovației începe și el să scadă pe zi ce trece.

Cum spuneam, performanțele nu sunt neglijabile, ci doar demne de Cartea Recordurilor la categoria „Cel mai Determinat Voluntar”

Consiliul Local: auditul miraculos

Recent, Consiliul Local Mioveni a decis că un audit financiar va clarifica misterul dispariției fondurilor. Într-o mișcare strălucită, auditul va dezvălui probabil că banii s-au evaporat datorită unui management exemplar și a unei politizări discrete.

Surse din Consiliul Local: lecții de economie creativă

Primăria nu finanțează direct cluburile, ci le oferă fonduri nerambursabile prin proiecte care dispar mai rapid decât iluziile electorale. Datoriile uriașe sunt rezultatul unor antrenori concediați, împrumuturi necesare pentru „performanță” și, bineînțeles, managementului vizionar.

Este binecunoscut faptul că cea mai mare parte a banilor cluburilor au fost direcționați către cei care ar fi trebuit să facă performanță la  fotbal, handbal și plătirii salariilor unor sportivi și antrenori angajați

Unele voci consideră că managementul defectuos și intervențiile primariului Ion Georgescu în deciziile ce țineau de acest management au fost principalii vectori al dezastrului. Nu trebuie să uităm nici că sportul a fost folosit ca instrument electoral de către diverși candidați,  în perioada campaniei pentru alegerile locale.

Am cerut, în exclusivitate,  puncte de vedere cu privire la aceste aspecte,  atât de la actualul primar al orașului Mioveni, dl. Ion Georgescu, cât și de la  viitorul primar, dl Aurel Costache, cel sub bagheta căruia se va afla în cel mai aproipiat viitor sportul din oraș.

ION GEORGESCU: „SPORTUL LA MIOVENI NU VA MURI”

Ion Georgescu: Profetul Sportului Nemuritor  – Primarul Georgescu, vizionarul neînțeles, ne asigură că sportul la Mioveni nu va muri, ci va rînflori precum ghioceii primăvara. Probabil după ce toți copiii talentați vor fi crescut și plecat din oraș. Cât despre deciziile financiare, primarul subliniază că acestea sunt luate de alții, el fiind doar un spectator informat.

Ion Georgescu – Primarul în funcție al Orașului Mioveni

Niciodată Primăria Orașului sau Consiliul Local nu va putea să susțină 100 % toate sporturile din Mioveni. În niciun an nu a susținut 100%, ci doar parțial, resul banilor venind de la sponsori, care s-au împuținat în ultima perioadă. Problema nu se pune de gestionarea banilor,  se pune de calitatea sportivilor pe care îî aduci.

Deciziile de la cluburi sunt luate de conducerea cluburilor respective și de consiliile lor de administrație, primarul sau consiliul local neavând niciodată atribuția să ia aceste decizii, fiind o chestie de incompatibilitate. E adevărat, că întotdeauna am fost informat, atât eu ca primar și Consiliul Local. Dacă am luat la cunoștință nu înseamnă că am luat eu această decizie.

În viitor, cred că la handbal va începe reconstrucția, axat pe sportivele locale și la forbal la fel. Trebuie reconstrucție.

Din punctul meu de vedere ca cetățean, ca iubitor al sportului și ca primar care mai am câteva luni de zile de stat în funcție, sportul din Mioveni nu va muri, dar va traversa o perioadă de un an-doi, de reconstrucție și va reînflori, cum apar primăvara ghioceii, dar asta prin seriozitate și prin muncă. Ca simplu cetățean o să urmăresc, pentru că este păcat să dezamăgim copiii care își doresc să facă sport. Voi susține în continuare sportul!

Sunt sigur că și noua administrație va găsi formula magică, ca sponsorii să vină lângă echipe și sportul va funcționa.

 

AUREL COSTACHE:  „NU PUTEM TRIMITE COPIII ACASĂ ȘI NICI SĂ LE LUĂM DREPTUL DE A FACE SPORT. SE VA ÎNFIINȚA O NOUĂ STRUCTURĂ, DE DREPT PUBLIC”

Aurel Costache: promisiuni și miracole   – Viitorul primar, Aurel Costache, aduce speranța unei noi structuri sportive de drept public. În campania sa, a fost acuzat că vrea să închidă sportul de performanță – o acuzație total nefondată, deoarece intenționează doar să-l transforme într-o formă superioară de sport recreativ pentru copii

Aurel Costache – viitorul Primar al Orașului Mioveni

În campanie mi s-a reproșat că vreau să închid sportul de performanță, însă nimeni nu are soluțiile pe masă. Perspectivele nu sunt dintre cele mai bune. La momentul ăsta, cluburile fiind de drept privat, nu au de ce să aștepte să fie finanțate de către Primărie. De aici pornește discuția.

Noua administrație nu va putea achita nota de plată pentru ce a fost în spate și nici nu trebuie acuzată de rea-credință, dar nu mă lasă legislația să plătesc ceva din urmă… Eu vreau să facem sport de performanță, dar nu știu dacă se va putea în aceste condiții.

Eu îmi doresc ca sportul să funcționeze pentru copiii din Moveni și să facem sport de performanță cu ei. Prin sportul de masă, să descoperim, să creștem și să dezvoltăm talente. Eu îmi doresc să dăm această direcție copiilor: o dată să facă sport, să facă mișcare și, pe de altă parte, să dăm posibilitatea sportivilor de vârf să se dezvolte, si cei cu abități superioare să poată trece la alt nivel.

Acum, din moment ce s-a ajuns aici, managementul a fost defectuos, e clar, însă mă abțin să mă refer la politizare sau la faptul că cineva nu ar fi luat deciziile corecte.

Nu putem să ne asumăm cluburile astea mari și datoriile acestea imense, făcute așa fără justificare

Ce soluție văd eu pe viitor, este de a înființa un club de drept public de a ne axa pe copiii și profesorii din oraș.

Nu putem trimite copiii acasă și nici să le luăm dreptul de a face sport. În acest fel, vom putea funcționa și să continuăm activitatea cu copiii, pentru că nu -i putem priva de dreptul de a se dezvolta sănătos. Vom face și performanță, dar în primul rând pe copii ne vom axa. .

Eu o să preiau mandatul peste câteva luni și nu știu de ce fonduri vom dispune, însă ar trebui ca lucrurile să fie grăbite un pic pentru că vor începe competițiile și copiii nu ar trebui să piardă anul sportiv.

Așadar, avem de-a face cu planuri grandioase: Sport pentru Viitor

Cei doi primari, fostul actual și viitorul actual, au idei comune, dar exprimate diferit!

Și echipele, sportivii, rezultatele, cu cine le obținem? Păi vreți bani sau rezultate, spun actualii, fost și viitor!  Eh, joac-o p-asta, mioveneanule!

 

Foto descriptiv. Sursa foto: Facebook

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie