Acasa cultură UN AN NOU, CU BUCURII!

UN AN NOU, CU BUCURII!

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Anul Nou reprezintă momentul în care începe un nou an calendaristic și este sărbătorit în mod tradițional în întreaga lume. În istorie, diverse culturi și civilizații au avut diferite moduri de a marca începutul unui nou an, și aceste tradiții au evoluat de-a lungul timpului.

Calendarul modern pe care îl folosim astăzi în majoritatea țărilor este calendarul gregorian, care a fost introdus în 1582 de către Papa Grigore al XIII-lea. Acest calendar a fost proiectat pentru a aduce anul calendaristic în concordanță cu anul tropical, ajustând durata anului și eliminând discrepanțele acumulate în calendarul iulian, folosit anterior.

Multe culturi antice sărbătoreau evenimente asociate cu ciclurile naturii, precum sosirea primăverii sau recoltele. Sărbătorile Anului Nou variau în funcție de cultură și loc, iar acestea includeau ritualuri, procesiuni, festivități și tradiții specifice.

În mod tradițional, Anul Nou a fost legat de ideea de regenerare, speranță și începuturi noi. Oamenii obișnuiesc să-și exprime dorințe și rezoluții pentru noul an și să sărbătorească în diverse moduri, cum ar fi petreceri, focuri de artificii, concerte și alte evenimente sociale.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie