Acasa Editorial Profesorul acuzat că ar fi prădător sexual | Turnul Babel de pe internet s-a mutat în educația de la Curtea de Argeș

Profesorul acuzat că ar fi prădător sexual | Turnul Babel de pe internet s-a mutat în educația de la Curtea de Argeș

Controverse și provocări în cazul investigației de dormitor realizată de Justițiarul din Berceni

de Oana Diaconescu
0 comentarii

România, informată de pe vlogurile intens monetizate ale unor băiețași fără prea multă școală, dar cu mult tupeu, a devenit țara care se pricepe la orice și înghite cantități incomensurabile de scursuri din haznalele informaționale.

Oricine are un telefon sau un minim de echipamente multimedia își poate asuma peste noapte rolul de polițist, jurnalist, investigator, medic, avocat, etc și poate influența în cel mai nociv mod posibil masele publicului larg. 

În ultimele zile un caz de presupusă agresiune sexuală din Curtea de Argeș a stârnit vâlvă în media și comunitate.

În centrul atenției se află un profesor de educație fizică, acuzat de o elevă de comportament inadecvat și expus în spațiul public pe un cont social media cunoscut sub numele de JUSTIȚIARUL DIN BERCENI.

Acesta este doar începutul unei povești complexe, presărată cu acuzații, investigatori autoproclamați și răsturnări de situație.

Informațiile Oficiale ale Poliției

Conform unui  comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, ancheta a început pe 8 iunie, în urma unei sesizări privind agresiunea sexuală asupra unui minor. Poliția, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, a întocmit un dosar penal, continuând cercetările pentru administrarea de probe și luarea măsurilor legale necesare​:

În acest context, precizăm că activitățile de prindere în flagrant sunt realizate, în mod curent, de către organele de cercetare penală, prin structuri specializate, și au un grad de complexitate mult mai ridicat față de aspectele aparente, pentru a putea îndeplini cerințele de obiectivitate specifice desfășurării procesului penal.

În referire la faptele ce fac obiectul materialului de presă, cercetările sunt continuate, pentru administrarea de probatoriu și luarea măsurilor legale în consecință.

Investigația și Controversele din Jurul „Justițiarului din Berceni”

Presa locală detaliază implicarea unui investigator independent, cunoscut sub numele de „Justițiarul de Berceni”.  Acesta a realizat și publicat un video în care profesorul de sport este acuzat de tentativă de seducție a elevei.

Justițiarul, deși este intens urmărit în spațiul virtual, făcând încasări considerabile de pe rețelele social media și este considerat de către urmăritorii săi  un fel de erou underground, are un trecut controversat, inclusiv o condamnare pentru hărțuire, așa cum afirma în  anul 2022 Marian Godină. Polițistul  Godină a lansat în spațiul online informații care risipeau ceața din jurul acestui personaj și a inflamat, la vremea respectivă,  internetul:

Politistul Godina il demasca pe „Justitiarul din Berceni”: „Am vorbit cu o fata care i-a fost iubita justitiarului si care i-a devenit intre timp victima”  –  tirtra  AICI publicația Aktual24, în anul 2022

La Curtea de Argeș, activitățile lui Alexandru Costandachi, supranumit „Justitiarul din Berceni” au generat un val de indignare publică și presiuni asupra conducerii liceelor u​nde profesorul de sport este titular (Arges Expres)​.

Răsturnarea de Situație și Noi Dezvăluiri

Argeș Expres a publicat recent imagini care par să schimbe radical contextul acuzațiilor. În aceste filmări, „Justițiarul” este surprins sărutând eleva implicată, ceea ce ridică serioase semne de întrebare privind veridicitatea și motivele din spatele acuzațiilor.

Se sugerează că între elevă și Justițiar ar putea exista o relație, iar planul de a compromite profesorul ar fi fost orchestrate de aceștia. De asemenea, profesorul nu a fost găsit vinovat de comportament inadecvat în raporturile comisiilor interne ale liceelor, ci, dimpotrivă, a avut un istoric profesional fără abateri​.

Consecințe și Măsuri Disciplinare

Conform aceleiași surse, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și conducerile liceelor implicate au declanșat investigații proprii. Deși nu au găsit dovezi clare de comportament inadecvat din partea profesorului, au fost aplicate sancțiuni disciplinare.

În lipsa unei hotărâri judecătorești, liceele sunt limitate la sancțiuni administrative, cum ar fi reducerea salariului și suspendarea din comisiile de examene naționale​ 

Atenție la Sursele de Informație

Cazul profesorului de sport din Curtea de Argeș rămâne complex și controversat,  în realitate aceasta fiind rețeta succesului pe internet.

În viața normală, reală, și nu virtuală, investigațiile continuă și este esențial să se demonstreze adevărul.

Dacă acest cadru didactic a încălcat Codul Etic al Profesurului, transformându-si elevele în victime, este absolut necesar ca instituțiile competente și ogranele abilitate să protejeze și să asigure securitatea copiilor în școli. Nu ne referim doar la cazul specific al elevelor de la Curtea de Argeș, ci a tuturor elevilor din această țară.

Nu trebuie uitate statisticile care arată că violența și abuzurile în instituțiile de învățământ se află în continuă creștere, și că gradul de siguranță al elevilor în școli (dar și al profesorilor – n.r.), scade pe zi ce trece.

Este de bun simț să se respecte principiul prezumției de nevinovăție și să se permită derularea corectă a procesului legal și este crucial ca toate părțile implicate să fie tratate cu obiectivitate și corectitudine pentru a determina ca adevărul să iasă la iveală.

Este esențial de menționat că nu toate informațiile din mediul on-line pot fi considerate reale și obiective, dar și că urmărind videoclipul și ascultându-l cu atenție pe profesor se poate remarca faptul că discuțiile și afirmațiile alunecă pe  o pantă tendențioasă, lucru total nepotrivit în dialogul cadru didactic-elev.

În această lume distopică, un lucru este alarmant!  Atunci când se confruntă cu probleme, cei mai mulți dintre copiii noștri  adesea aleg să le expună pe internet în loc să apeleze la poliție, profesori sau părinți, căutând astfel sprijin sau validare din partea comunității online.

 

Foto: Captură video : JUSTIȚIARUL DIN BERCENI

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie