Acasa Social TRANSFĂGĂRĂȘAN – RESPECT SALVATORILOR!

TRANSFĂGĂRĂȘAN – RESPECT SALVATORILOR!

de Oana Diaconescu
1 comentarii
Concluzia evenimentlor din weekend, în care un grup de turiști cazați la cabana Capra a fost susprins de mai multe avalanșe, pe Transfăgărășan, este trasă de către ISU Argeș, într-un comunicat de presă. 
Redăm comunicatul ISU Argeș, integral:
Weekend-ul l-am încheiat cu o misiune dificilă îndeplinită cu succes
Cu efort susținut și multă determinare am reușit să trecem cu toții peste temperatura scăzută, viscol și zăpada adusă de avalanșa care acoperea Transfăgărășanul pe o porțiune de câțiva kilometrii.
Munca în echipă a condus la reușită și pentru aceasta mulțumim tuturor instituțiilor de la nivelul județului, dar și colegilor noștri de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență județene Vâlcea, Dâmbovița și Olt, care s-au implicat în misiunea de salvare a persoanelor blocate la unitatea turistică din munții Făgăraș.
Din cauza faptului că drumul era acoperit cu zăpadă și copaci ce măsura pe alocuri aproximativ trei metri, pentru a ajunge la turiștii din unitatea de cazare, salvatorii au fost nevoiți să meargă pe jos și să țină piept gerului mai bine de trei km, timp în care au acționat cu motofierăstraiele pentru degajarea copacilor care blocau trecerea utilajelor.
Cetățenii au fost coborâți în siguranță în două grupuri și au pornit spre case fie cu mijloacele puse la dispoziție de către pompieri și jandarmi, fie cu alte mijloace. ISU Valcea, ISU Dâmbovița, ISU Olt – www.isuolt.ro, Institutia Prefectului – Judetul Arges, Consiliul Judetean Arges, Salvamont Argeș, Jandarmeria Argeş, IPJ Argeș, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere
Felicitări, respect și mulțumiri salvatorilor din Transfăgărășan!
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

1 comentarii

Accident rutier la Poiana Lacului | Stiri din Muntenia 8 februarie 2023 - 13:21

[…] 🇹🇷🇷🇴 | Argentina Culcuș demarează o campanie de ajutorare a victimelor din… TRANSFĂGĂRĂȘAN – RESPECT SALVATORILOR! Cabana Capra – TRANSFĂGĂRĂȘAN | Natura le-a reamintit cine-i șeful Maimuțoi, 365 zile pe […]

Raspunde

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie