Acasa Educatie EDUCAȚIE | Toate unitățile de învățământ din Argeș vor avea consilieri școlari

EDUCAȚIE | Toate unitățile de învățământ din Argeș vor avea consilieri școlari

de Oana Diaconescu
1 comentarii
Ministerul Educației a alocat 22 de posturi de consilieri școlari către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională  ARGEȘ.
Această măsură reprezintă o creștere de 25% față de cele 86 de posturi de cononsilieri școlari de care Argeșul dispune în momentul de față.
Așadar rețaua de cabinete școlare/interșcolare de asistență psihopedagogică din învățământul preuniversitar din județul Argeș va avea 108 posturi de profesori în centre  de asistență psihopedagogică.
C.J.R.A.E. ARGEȘ atinge  performanța de a putea acoperi 100% unitățile de învățământ din județul nostru cu servicii de asistență psihopedagogică.
„Suntem foarte bucuroși pentru această reușită care reprezintă un real beneficiu la nivel județean. Posturile nou înființate de consilier școlar vor merge în primul rând spre unitățile de învățământ din mediul rural, spre comunitățile dezavantajate, pentru a asigura accesul tuturor elevilor și preșcolarilor la servicii de asistenţă psihopedagogică, orientare școlară și profesională.
Urmând procedura Ministerului Educației, posturile vor putea fi scoase la concurs pentru perioadă determinată chiar de la momentul repartizării, urmând să fie publicat un anunț pentru ocuparea acestora, în cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice.
Invităm cadre didcatice pregătite și dornice să contribuie la performanța educațională a județului nostru și să participe la concursul pentru ocuparea celor 22 de posturi de consilier școlar!”, declară directorul C.J.R.A.E. ARGEȘ, profesor psiholog CIUCĂ Emilia Rodica, pe pagina de Facebook a instituției.
Această veste este de bun augur pentru toți elevii și preșcolarii din județul Argeș, în condițiile în care, pe zi ce trece, în societatea actuală tot mai mulți copii au nevoie de consiliere și îndrumare școlară.
Foto ilistrativ
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

1 comentarii

OPORTUNITATE | 10 ședințe la psiholog gratuite pentru copii | Stiri din Muntenia 2 martie 2023 - 11:25

[…] joi, 2 martie 2023 NEWS OPORTUNITATE | 10 ședințe la psiholog gratuite pentru copii PAȘI SPRE O NOUĂ EDUCAȚIE | Grădinița Aripi Deschise Pitești – promotorul utilizării resurselor digitale… USR TOPOLOVENI | 1 Martie cu flori pentru doamnele din oraș (VIDEO) Angajatul și dreptul său | BNS sindicatul care protejează omul CARICATURĂ: Na cultură! SĂPTĂMÂNA PROTECȚIEI CIVILE | Acțiuni de conștientizare, porți deschise și momente de neuitat pentru copii B.N.S. sprijină combaterea violenței împotriva femeilor Alexandru are nevoie de noi! Autoturism răsturnat lângă Câmpulung EDUCAȚIE | Toate unitățile de învățământ din Argeș vor avea consilieri școlari […]

Raspunde

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie