Acasa Educatie Noutati despre testele pentru depistarea Covid-19 destinate elevilor

Noutati despre testele pentru depistarea Covid-19 destinate elevilor

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Cele doua teste  de saliva,  pentru depistarea infectiei cu Coronavirus, destinate fiecarui elev  din Arges au fost distribuite in scoli. De aici,   au fost inmanate vineri copiilor, iar parintii ii vor testa luni si joi dimineata , in saptamana urmatoare.  Rezultatele vor fi transmise unitatilor  de invatamant, care tin in permanenta legatura cu Directia de Sanatate Publica.

Cadrele didactice au diseminat informatiile primite, au publicat pe canalele de comunicare tutorialele puse la dispozitie de catre ISJ Arges, au ambalat testele separandu-le pe kit-uri, au completat tabele si au intocmit procese  verbale.

Elevilor li s-au distribuit testele in urma acceptului parintilor. In cazul in care parintii nu au fost  de acord cu testarea, aceasta nu va fi obligtorie, si nu va conditiona participarea elevilor la cursuri, dreptul copiilor la educatie fiind garantat de Constitutia Romaniei.

Cu toate acestea, se pare ca,  daca va exista situatia unei infectari in masa, la nivelul claselor de elevi,   parintii care au refuzat testarea, vor risca sa intre sub incidenta zadarnicirii si combaterii bolilor,  iar unitatile de invatamant nu vor fi  direct raspunzatoare.

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie