Acasa Educatie Tensiuni la Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni. Viitoarea conducere deja face legea.

Tensiuni la Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni. Viitoarea conducere deja face legea.

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni va avea o noua conducere. Doamna viitor director a promovat  examenul pentru ocuparea functiei, si, in mod normal ar trebui sa isi intre in atributii dupa data de 17.01.2022.  Numai ca….

Surse din interiorul LTCM sustin ca profesorii si actuala directoare au avut  o mare surpriza la inceputul acestei saptamani, cand, ajunsi la serviciu au constatat ca viitoarea directoare dispusese de la sine putere dezafectarea amfiteatrului principal al liceului, si inlocuirea mobilierului acestuia cu alte piese total inadecvate. Fara a supune la vot aceasta decizie, in Consiliul de Administratie, si fara a avea, practic, o putere decizionala.

In acelasi fel au fost decimate in trecut si atelierele liceului. Aveam strunguri si fel si fel de aparatura de muzeu, de cand s-a infiinat Uzina Dacia. Au fost  date la fier vechi. Asa se va intampla si acum, cu amfiteatrul. Daca tot au mobilier nou, de ce nu il pun  in salile de clasa, unde oricum este nevoie de modernizare” –  au declarat aceleasi surse, pentru Stiri din Muntenia

In continuare, va prezentam extrasul unei interpelari pe care, cadrele didactice de buna credinta au adresat-o viitoarei conduceri:

Doamna prof. M. I.,
Vă rog respectuos să ne răspundeți în ce calitate, de fost director sau de viitor director, v-ați permis astăzi, 10.01.2022, să dați ordine pentru desființarea singurului amfiteatru din corpul principal al liceului nostru? Vă rog să ne recomandați pagina din bibliografia de management educațional, după care ați învățat pentru examen, unde se spune că o persoană poate să ia decizii înainte de a-i veni ordinul de numire pe funcția pentru care a candidat. Cred că și viitorii subalterni, muncitorii și administratorul, care n-au citit acea carte, dar care au prestat astăzi ceea ce-ați dispus (după bunul plac și fără să vă fi consultat măcar cu vreunul dintre membrii Consiliului de Administrație), s-au închinat în gând cu două mâini.
Dumnezeu mi-e martor că mă pregăteam să vă solicit să-mi fie repartizată DIN NOU această sală de clasă în calitate de profesor diriginte, așa cum s-a întâmplat în perioada 2000-2008. În acea sală, am scris o pagină frumoasă pentru istoria acestui liceu: l-am învățat și l-am pregătit suplimentar pe elevul C. C. pentru Olimpiadele Naționale de Mecanică din 2003 și 2004, care a fost capabil să obțină două rezultate remarcabile, care au adus un plus de imagine pentru unitatea noastră școlară. Acel amfiteatru este locul în care am muncit, inclusiv în pauze, pentru a obține împreună cu acest elev un rezultat care, întâmplător sau nu, a fost primul Premiul I la o fază națională, pe domeniul mecanică, atât pentru județul Argeș și pentru Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, cât și pentru portofoliul meu. Explicațiile dumneavoastră potrivit cărora podiumul s-a șubrezit și că mai există un amfiteatru în clădirea atelierelor școală nu sunt serioase sau nu stau în picioare. În opinia mea, nu renunți la niște bănci fixe, pentru niște banci mobile care vor deterioara parchetul prin mutarea lor succesivă. Nu renunți la ceva elegant și cu aer de universitate, pentru un decor de clasă pregătitoare cu pupitre de o persoană.
Vă informez că școlile care se respectă au câte un amfiteatru ÎN CORPUL PRINCIPAL DE CLĂDIRE. Dacă doreați să faceți schimbări de dragul schimbării, puteați să vă propuneți, după 17.01.2022 încolo, să modernizați acel amfiteatru. Mă întreb… oare v-ați îndoit vreun moment de faptul că nu veți acționa corect, nici ca moment, nici ca decizie impusă?
Cu totii stim ca la  liceul de la Colibasi, de-a lungul timpului, s-a scris o fila importanta a istoriei orasului Mioveni. Aici erau pregatiti specialistii care urmau sa lucreze apoi  la Uzina Dacia. Dintr-un adevarat campus: cu terenuri sportive, cu camine pentru cazarea elevilor, cu cantina, ateliere si amfiteatre, acum, liceul este pe cale de a deveni doar o amintire apusa.
Ce s-a intamplat acolo, in ultimii ani?

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie