Acasa Utilitati  Temperaturile vor crește semnificativ la finalul săptămânii

 Temperaturile vor crește semnificativ la finalul săptămânii

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Vara își face simțită prezența din plin, iar spre finalul acestei săptămâni, românii vor avea parte de temperaturi caniculare. Potrivit Digi24, mercurul din termometre va urca peste 30 de grade Celsius, aducând un val de căldură intensă, dar și furtuni în anumite regiuni ale țării.

Prognoza Meteo: Căldură și Furtuni

În nordul și estul țării, sunt așteptate ploi slabe, însoțite de posibile descărcări electrice. Vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Orientali, aducând un oarecare răgaz de la căldura apăsătoare. Minimele termice vor varia semnificativ: în depresiuni, temperaturile vor coborî până la 9 grade Celsius, în timp ce pe litoral, minimele vor atinge 18 grade Celsius.

Instabilitate Atmosferică în Sud-Estul Țării

Furtunile vor începe să se manifeste în regiunile intracarpatice și în sud-estul țării, începând de joi. Ploile de vară vor fi prezente în sud-est, iar instabilitatea atmosferică va fi mai pronunțată în zonele de deal și munte. Această combinație de temperaturi ridicate și furtuni va crea un disconfort termic semnificativ pentru locuitorii din aceste regiuni.

Vara 2024: Recorduri de Temperatură

Conform unei avertizări publicate de revista Time, vara anului 2024 ar putea depăși recordurile de temperatură înregistrate în 2023. Acest lucru sugerează că ne putem aștepta la o vară extrem de călduroasă, cu posibile valuri de caniculă care vor testa rezistența infrastructurii și a populației.

Recomandări pentru Perioada Caniculară

Autoritățile recomandă populației să ia măsuri de precauție în fața caniculei. Este esențial să se consume suficiente lichide, să se evite efortul fizic intens în orele de vârf ale zilei și să se utilizeze protecție solară adecvată. De asemenea, se sugerează ca persoanele vulnerabile, precum vârstnicii și copiii, să fie supravegheate cu atenție.

Concluzie

Cu temperaturile caniculare și instabilitatea atmosferică la orizont, românii trebuie să fie pregătiți pentru o săptămână de provocări meteo. Furtunile și disconfortul termic vor marca această perioadă, iar măsurile de precauție devin esențiale pentru a face față acestor condiții extreme.

Vara anului 2024 pare să fie una record, iar primele semne ale acestei tendințe sunt deja vizibile.

Foto ilustrativ

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie