Acasa Utilitati HAOS PE AEROPORTUL OTOPENI | TAROM anulează 10 zboruri interne și externe

HAOS PE AEROPORTUL OTOPENI | TAROM anulează 10 zboruri interne și externe

Cauza ar fi indisponibilitatea temporară a membrilor echipajului

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Compania aeriană națională TAROM a anunțat anularea a zece zboruri interne și externe programate pentru astăzi, din cauza indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor. Această măsură a afectat atât pasagerii care călătoreau în țară, cât și pe cei care aveau destinații internaționale.

Reprezentanții TAROM au declarat că indisponibilitatea personalului a fost neașteptată și au luat toate măsurile necesare pentru a minimiza disconfortul cauzat pasagerilor.

Indisponibilitatea echipajului de zbor vine într-un moment sensibil pentru compania aeriană, care se confruntă cu provocări logistice și operaționale.

Mai multe zboruri ale companiei TAROM care trebuiau să decoleze spre Cairo, Amman și Beirut au fost anulate, deoarece mai mulți piloți au raportat că sunt bolnavi și nu s-au mai prezentat la serviciu. Pe lângă aceste destinații, alte anulări au fost anunțate în jurul orei 9:40, totalizând următoarele curse anulate:

  • ROT167/8 Otopeni – Beirut – Otopeni
  • ROT101/2 Otopeni – Cairo – Otopeni
  • ROT187/8 Otopeni – Amman – Otopeni
  • ROT701/2 Otopeni – Iași – Otopeni
  • ROT621/2 Otopeni – Oradea – Otopeni
  • ROT261/2 Otopeni – Istanbul – Otopeni
  • ROT231/2 Otopeni – Budapesta – Otopeni
  • ROT301/2 Otopeni – Frankfurt – Otopeni
  • ROT361/2 Otopeni – Amsterdam – Otopeni
  • ROT381/2 Otopeni – Paris – Otopeni

Deși sindicatul nu a anunțat oficial un conflict de muncă, surse din interiorul companiei sugerează că acesta ar putea fi anunțat în orele următoare.

Compania TAROM se confruntă cu pierderi financiare considerabile de 16 ani consecutivi, acestea fiind acoperite din bugetul de stat. În anul 2020, TAROM avea 1800 de angajați, însă numărul acestora a scăzut la 1100 în prezent.

Piloții cer o majorare a salariilor cu 30% și renegocierea contractului colectiv care expiră în octombrie. În prezent, salariile piloților TAROM sunt la aproximativ jumătate față de cele ale piloților de la alte companii, precum WizzAir. De exemplu, un pilot comandant TAROM câștigă aproximativ 5000 de euro, în timp ce un pilot WizzAir câștigă în jur de 10.000 de euro, incluzând toate beneficiile.

În acest context, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat echipei manageriale a companiei TAROM să vină urgent cu un plan eficient de restructurare pentru a asigura capacitatea operativă a operatorului aerian național.

„Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală! Echipa managerială, selecționată în baza prevederilor Ordonanței privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia deciziile administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje și pentru a preveni repetarea lor! De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM”, a scris ministrul Transporturilor, luni dimineața, pe pagina de socializare.

Călătorii afectați sunt sfătuiți să contacteze compania TAROM pentru mai multe informații și pentru a-și reprograma călătoriile.

Pentru actualizări în timp real și detalii suplimentare, vizitați site-ul oficial al TAROM.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie