Acasa Educatie Stimati edili, cand veti acorda importanta copiilor nostri?

Stimati edili, cand veti acorda importanta copiilor nostri?

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Pe contul  oficial de  Facebook, Primaria Stalpeni ne informeaza, despre realizarea zilei:

Astăzi s-a intervenit pentru reparația drumurilor comunale prin pietruire in zonele Blocuri vechi, str. Castanului și intrare parcare Liceu I.C.Petrescu, toaletare vegetație în satul Livezeni DN73 și parc pasarela.
Nu  spunem ca aceasta „interventie” nu este de bun augur. Ramane insa de vazut si daca este de durata, mai ales ca Gazeta de Stalpeni a tras semnale de alarma cu privire la drumurile comunale pline de noroi si gropi si care la prima ploaie devin aproape impracticabile. Oamenii inca mai spera intr-o minune, si inca asteapta ca promisiunile facute  in campania elctorala, sa devina realitate. Pana atunci…  ei sunt, cumva, la mila Providentei.
Tot in anuntul de astazi, este mentionta toaletarea vegetatiei pe DN 73 si a asa-zisului parc de la pasarela.
Nu ne permitem sa spunem ca nu ar fi fost prioritara aceasta actiune, desi atat parcul cat si pasarela arata ca in anul o mie noua sute toamna, iar cetatenii din comuna isi pot petrece tmpul liber la aer, in natura , in locurile pitoresti ce inconjoara localitatea. Numai ca ele fiind  pline de gunoaie,  sunt deci … putin prietenoase?
Ne pemitem insa, sa  oferim edililor o sugestie: stiti, Scoala Veche din Stalpeni? Aceea de pe Strada Albinei (nu am inteles  inca de unde numele strazii, dar ne-am obisnuit cu ciudateniile din comuna).  Ei bine, aceste cladiri ale scolii sunt inca functionale. La Atelier, chiar este in curs de construire o mare si impozanta toaleta (neterminata inca, judecand dupa nisipul si materialele de constructie din curte si dupa faptul ca nu s-a oferit inca nicio informatie despre finalizarea lucrarii).
Sugestia era sa mergeti si acolo si sa „toaletati vegetatia”! Pentru ca acel spatiu este folosit, zi de zi, de copiii care invata, unii dinte ei prescolari care au nevoie de spatiu verde si loc unde sa petreaca timpul din recreatii. Probabil ca ei au mai multa nevoie de acest demers, aici, decat sa se plimbe prin parcul de la pasarela. Pe scurt, prioritizati copiii, respectiv scolile, gradinitele si liceul!
Este necesara si o curatenie in curte, lucrarile de construire a toaletei lasand impresia ca este un santier dezorganizat. In sprijinul afimatiilor noastre, alaturam cateva fotografii sugestive, ca poate e departe Scoala Veche, iar autoritatilor locale le este, probabil dificil sa se deplaseze fara DUSTER la fata locului si sa constate realitatea din teren, asa cum s-a intamplat si cand au fost informate despre anumiti cetateni ce poluau natura, intr-o zona nu foarte indepartata de cladirea atelierului.
Este chiar asa de greu sa acordati importanta copiilor din comuna?
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie