Acasa Transparenta decizionala Proiect de lege: | Stagiul militar pentru femei și bărbați

Proiect de lege: | Stagiul militar pentru femei și bărbați

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Proiectul de lege privind implementarea stagiului militar voluntar se află în prezent în procesul de evaluare la Ministerul Finanțelor și ar putea fi supus dezbaterii Parlamentului în cadrul sesiunii curente, în regim de urgență.

Stagiul militar voluntar este destinat atât femeilor, cât și bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, având o durată de patru luni și beneficiind de stimulente financiare, conform afirmațiilor președinților comisiilor parlamentare de apărare, după întrevederea cu ministrul Apărării și șeful Statului Major al Armatei, conform G4media.ro

Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei de apărare din Senat (PNL), a explicat marți pentru Agerpress că nu există niciun proiect de lege referitor la un stagiu militar obligatoriu, ci unul aflat în faza de elaborare la Ministerul Apărării, axat pe pregătirea militară voluntară.

Ea a subliniat că atunci când proiectul va ajunge în Parlament, acesta va fi discutat în regim de urgență.

Pauliuc a transmis un mesaj important în urma discuțiilor avute în cadrul Ministerului Apărării, subliniind că nu există motive de panică cu privire la un atac asupra României. Ea a recunoscut existența unor îngrijorări, având în vedere conflictele de la graniță. Totuși, a subliniat că nu există niciun proiect de lege care să impună un stagiu militar obligatoriu, ci doar un proiect referitor la pregătirea militară voluntară, aflat în procesul de obținere a avizelor de la instituțiile competente.

 

Foto ilustrativ. Sursa foto: MAPN

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie