Acasa Eveniment Climate Change Summit 2024 | Speakeri de renume și soluții inovatoare pentru provocările climatice

Climate Change Summit 2024 | Speakeri de renume și soluții inovatoare pentru provocările climatice

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Cea de-a treia ediție a Climate Change Summit, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat soluțiilor pentru schimbările climatice, va avea loc în perioada 15-17 octombrie 2024 la Opera Națională din București și în alte locații din capitală și din țară.

Organizatorii anunță o ediție extinsă, cu participarea unor lideri de renume internațional și numeroase activități axate pe soluții inovatoare și relevante pentru provocările climatice.

Evenimentul, deschis publicului în limita locurilor disponibile, a deschis deja înscrierile pe site-ul oficial climatechange-summit.org.

Timp de trei zile, zeci de experți în politici de mediu, cercetători, antreprenori și oficiali guvernamentali se vor reuni pentru a discuta și a găsi soluții locale și regionale pentru un viitor sustenabil, sub deviza „Solutions for a greener tomorrow on the horizon” / „Soluții pentru un viitor mai verde la orizont”.

Speakeri de renume internațional la Climate Change Summit 2024

Printre primii speakeri anunțați se numără:

  • Bas van Abel, promotor al designului sustenabil și fondator al Fairphone și De Clique, renumit pentru abordarea sa inovatoare în producția de smartphone-uri etice și durabile.
  • Julia Okatz, director la Systemiq, specializată în planificare urbană și orașe reziliente.
  • Barbara și Christoph Promberger, directorii executivi ai Fundației Conservation Carpathia, cunoscuți pentru eforturile lor de conservare a faunei sălbatice în Carpații Meridionali din România.
  • Oliver Bolton, CEO al Earthly, concentrat pe regenerarea ecologică și pionier în domeniul creditelor pentru biodiversitate.
  • Pauline Grumel, fondatoarea UNISOAP, organizație care reciclează săpunurile de hotel pentru a oferi acces la igienă comunităților defavorizate.
  • Dr. Theresa Spandel, expert în managementul guvernanței sustenabilității (ESG) la Climate and Company.
  • Thomas Kolster, fondator al mișcării Goodvertising, care promovează marketingul etic și responsabil.

Un eveniment de referință pentru soluțiile climatice

Flavia Popa, Secretarul General al BRD Groupe Société Générale, partener fondator al Climate Change Summit, a declarat:

„Pentru ediția 2024 a Climate Change Summit ne propunem să facem alți câțiva pași înainte pe calea către o lume mai sustenabilă, dezbătând teme concrete, care ne ating viețile, și ajutând la conștientizarea altora. Am conceput acest eveniment ca pe o ocazie de a aduce împreună, pe aceeași scenă, specialiști, activiști de mediu, companii private, instituții publice și organizații internaționale pentru a susține colaborarea și inovarea în materie de mediu și limitarea schimbărilor climatice.”

Oportunități pentru tineri și IMM-uri

Summitul adaugă în acest an și Climate Change Summit Awards, o competiție care oferă premii în valoare totală de 12.000 de euro pentru soluții inovatoare la provocările climatice.

Competiția este deschisă tinerilor sub 30 de ani și IMM-urilor din România și Europa Centrală și de Est. Aplicațiile pot fi depuse pe https://climatechange-summit.org/ccs-awards/.

Pentru mai multe informații și înscrieri, vizitați climatechange-summit.org.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie