Acasa Utilitati SPANIA: ALEGERI EUROPARLAMENTARE – 9 iunie 2024

SPANIA: ALEGERI EUROPARLAMENTARE – 9 iunie 2024

de Mircea Dumitru Petre
0 comentarii

Desfășurarea în cele mai bune condiții a alegerilor din 9 iunie reprezintă o prioritate majoră a Ambasadei și oficiilor consulare ale României în Regatul Spaniei.
Din dorința de a veni în sprijinul cetățenilor români care au domiciliul în Spania, în data de 15 mai 2024, Ambasada României a organizat la Madrid o sesiune de informare despre alegerile pentru Parlamentul European și importanța participării cetățenilor români la vot.
Reprezentanții Ambasadei și ai oficiilor consulare au prezentat prevederi legislative și harta interactivă cu cele 147 de secții de votare care vor fi înființate pe teritoriul statului spaniol.
S-a precizat că orarul de votare va fi cuprins între orele 7.00 și 22.00 (ora locală), cu mențiunea că alegătorii care la ora 22.00 se află în sediul secției de votare sau la rând, în afara secției de votare, pot să își exercite dreptul constituțional de vot până, cel mult, la ora 23.59 (ora locală), în condițiile legii.
Pot vota pe teritoriul Spaniei toți cetățenii români cu vârsta de 18 ani, împliniți în ziua votului, care nu au drepturile electorale interzise de o hotărâre judecătorească definitivă și care nu sunt înscriși pe listele electorale ale altui stat membru UE.
Pot vota, de asemenea, turiștii cu cetățenie română, aflați în vacanță sau în trecere prin teritoriul statului spaniol, cu acte de identitate valabile, emise de statul român.
Nu se poate vota prin corespondență și nici cu Titlu de Călătorie.

Pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, Ministerul Afacerilor Externe va înființa 915 secții de vot în străinătate, cele mai multe în Italia (150 de secții), Spania (147 de secții) și Marea Britanie (104 secții).

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie