Acasa Transparenta decizionala Pericole publice pe șosele | Șoferi beți și drogați amendați în Argeș

Pericole publice pe șosele | Șoferi beți și drogați amendați în Argeș

de Oana Diaconescu
0 comentarii
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 10 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie –  transmite IPJ Argeș în Buletinul de Presă, emis în 11.04.2023
Conform Economica.net, România este pe primul loc la rata mortalităţii în accidente rutiere din UE.

Anul trecut, în țara noastră s-au înregistrat 86 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori, atingându-se astfel  cea mai ridicată rată a mortalităţii. România este urmată de Bulgaria (78) şi Croaţia (71).  Media UE a fost de 46 de decese la un milion de locuitori.

Aproximativ 20.600 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui accident rutier în cursul anului trecut în Uniunea Europeană. Se constată o creştere cu 3% faţă de 2021, dar o și scădere cu 10% faţă de nivelul de dinaintea pandemiei, în 2019, după cum arătau datele preliminare publicate de Comisia Europeană, în februarie 2023.

 

Foto ilustrativ.

Surse fotografii: www.emaramureș.ro,    www.ziarulprahova.ro 

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie