Cu toții cunoaștem situația majorității localităților din mediul rural, unde, nu se vede niciun pic de progres. Asta din cauza administrațiilor corupte și lipsite de viziune și în ciuda diverselor programe naționale de dezvoltare, sau a fondurilor nerambursabile ce pot fi atrase. Comunele respective par piedute în timp, nevoile oamenilor sunt ignorate, si sperante că se va schimba ceva apar doar în campaniile electorale, când canditații se întrec în promisiuni.
De la descrierea de mai sus nu face excepție nici comuna Stâlpeni din județul Argeș. Numai că, aici, un grup de tineri entuziaști au spus: Așa nu se mai poate!
Și au demarat un proiect prin care, au început să schimbe lucruri.
Au pornit cu înființarea unui ONG , pe care l-au denumit Asociația Stâlpeni Comuna Noastră, au atras câteva finanțări și s-au apucat de treabă, luând în calcul faptul că educația și mediul înconjurător sunt importante in comunitatea lor. Astfel, au avut acțiuni de ecologizare, au recondiționat o fântână pe care autoritățile locale o lăsaseră în paragină deși reprezenta o sursă de apă pentru mulți oameni, și au plantat sute de copaci. Pe lista obiectivelor de susținere a educației se află renovarea unei săli de clasă de la o școală din localitate și un proiect aflat acum în derulare, prin care vor să acorde burse elevilor cu performanțe la învățătură. Mai multe detalii despre acțiunile lor puteți găsi aici.
Toată activitatea asociației a venit din dorința comună a fiecărui membru de a face bine comunității. Din acest motiv ne-am și dezvoltat. Numărul celor care ni s-au alăturat a crescut în fiecare zi, pentru că în această asociație atmosfera ne face să ne simțim bine și să ne simțim împliniți prin faptul că ajutăm comunitatea. Impactul acțiunilor noastre se vede în privirea și zâmbetul oamenilor pe care ASCN a reușit să-i ajute până în acest moment. Suntem niște oameni buni care încercăm atât cât putem și cu tot ceea ce putem să ajutăm alți oameni. – a declarat pentru Știri din Muntenia , Daniel Dobrișan, președintele ONG – ului Stâlpeni, Comuna noastră!
Evident, pentru a pune în practică toate soluțiile gandite de ei, au nevoie de susținere financiară. Oricine dorește să se alăture cauzei lor, prin redirecționarea a 3,5% din impozit o poate face accesând acest link.
Procedura presupune completarea formularului, semnarea lui online digital și click pe Send.