Acasa Educatie Si cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, … vom executa un profesionist

Si cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, … vom executa un profesionist

de Oana Diaconescu
0 comentarii

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Niciodata un om mare nu te face sa te simti mic.

In data de 9 Martie 2021 a inceput curatenia de primavara la Liceul Tehnologic „I C Petrescu” Stalpeni. Conducerea interimara, impreuna cu Consiliul de Administratie convocat la data sus mentionata, au decis schimbarea profesorului coordonator de structura de la Scoala Livezeni.

Toata intamplarea a avut loc in stilul deja caracteristic al conducerii care militeaza, chipurile, pentru transparenta, colegialitate, spirit de echipa si lidership modern. Mai exact, conform convocatorului sedintei Consiliului de Administratie din 9.03.2021, discutiile referitoare la Scoala Livezeni si profesorul coordonator al acesteia, nici macar nu se aflau pe ordinea de zi. Dar nu-i nimic, pentru ca de aceea comunistii au inventat punctul „Diverse„.

Cunoscatorii sistemului educational stiu ca deciziile dintr-o institutie de invatamant sunt propuse de catre Consiliul Profesoral si apoi se valideaza de catre Consiliul de Administratie, prezidat de Directorul Institutiei. Ghiciti ce? In Consiliul Profesoral de saptamana trecuta nici macar nu s-a discutat despre inlocuirea coordonatoruui de la Livezeni. Dar s-a intamplat ceva intre timp. Ce anume?

Asadar, la „Diverse” s-a discutat, decis si infaptuit executia doamnei profesor in invatamant primar Enache Valentina.  Motivatia, asa cum relateaza sursele noastre, comunicarea deficitara. Tot conform surselor noastre, nu poate fi dificil sa comunici cu o persoana vertebrala, profesionista, de buna credinta si care nu isi doreste decat bunul mers al lucrurilor si beneficiul elevilor si prescolarilor inscrisi la Scoala Livezeni, decat daca nu vrei. Iar persoana pozitiva a intamplarii, spun aceleasi surse, este chiar doamna profesor Enache Valentina.

Cine este doamna Enache Valentina?

Este profesor in invatamantul primar, cu o experienta de 20 de ani la catedra, detinator al gradului didactic I in Invatamant, absolventa de Studii superioare in cadrul Facultatii de Psihologie Bucuresti si postuniversitare, detinand un master in cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. Aceste studii se adauga celor din Liceul Pedagogic si alte nenumarate cursuri in domeniul  Managementului Educatiei.

Inca din septembrie 2020, cand a fost numita Coordonator de Structura la Scoala Livezeni (functie neremunerata), dumneaei s-a implicat in reamenajarea scolii, depunand munca voluntara in timpul liber, doar pe considerentul beneficiului copiilor. Astfel, in acest timp, peretii scorojiti ai cladirii au fost varuiti, gardul a fost revopsit, s-au folosit niste panouri care au acoperit umezeala de pe peretii holului central, au fost facute solicitari pentru schimbarea gresiei si repararea centralei din corpul vechi. Pentru ca nu dispunea de fonduri pentru a face aceste schimbari din banii scolii. Dar, se pare, ca toate aceste eforturi au fost considerate un afront adus conducerii „teritoriale” si trecute la capitolul… „Diverse”.

Se pare ca toata aceasta experienta si munca depusa in sprijinul invatamantului din Stalpeni nu conteaza prea mult in ochii decidentilor educationali interimari locali. Pentru ca, in locul doamnei Enache, in sedinta din 9 martie a fost desemnata Coordonator al Scolii Livezeni o alta doamna profesor in invatamantul primar, doamna Militaru Florina. Ce daca nu detine Gradul I in Invatamant? Ce daca nu are aceeasi vechime la catedra ca doamna Enache? Ce daca nu a urmat cursuri in Managementul Educatiei? Nu conteaza… important este, se pare, ca in viitor sa „comunice bine pe linie de partid” si eficient cu conducerea liceului.

Am mentionat deja ca functia de Profesor Coordonator de Structura a unei unitati de invatamant este una onorifica, dar revenim asupra acestui aspect. Nu este remunerata si nu aduce niciun beneficiu material. Dar… se pare ca, chiar si in aceste conditii, atrage dupa sine nenumarate tensiuni.

Doamna profesor Enache Valentina, va multumim in numele parintilor copiilor inscrisi la Scoala Livezeni, pentru tot ceea ce ati facut pentru ei!

Ati fost, sunteti si veti fi unul dintre cadrele didactice de la Stalpeni, care nu a uitat nici macar o secunda ca ELEVUL si PRESCOLARUL sunt principalii beneficiari ai actului educational. Pentru asta, meritati respectul intregii comunitati![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”12px”][penci_image_gallery images=”5985,5984″ gallery_columns=”2″ row_gap=”15px” col_gap=”15px” heading=”Ce a gasit la numire si ce a lasat la plecare: un mic exemplu de implicare”][vc_empty_space height=”12px”][penci_image_gallery images=”5993,5992,5991,5990,5989,5988,5987″ row_gap=”15px” col_gap=”15px” heading=”Implicarea doamnei Enache in bunul mers al educatiei din Scoala Generala Livezeni”][/vc_column][/vc_row]

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie