Acasa Administratie Senzațional! Veneția în Topoloveni!

Senzațional! Veneția în Topoloveni!

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Gheorghiță Boțârcă, longevivul primar al orașului argeșean Topoloveni, se confruntă în ultima vreme cu un val de reproșuri aduse de activiștii din oraș.

Se pare că în mulții săi ani de mandat, respectabilul primar pesedist s-a obișnuit el să centreze și tot el să dea cu capul, ceea ce a dus ca anul acesta, an preeletoral, să fie constrâns să explice deciziile de la nivelul UAT Topoloveni, luate de-a lungul timpului.

Nu ne vom opri acum asupra situației ce ține de justiție, cauzată de niște hectare de teren deținute de primar în Delta Dunării, și pe care afirmă că le-a moștenit de la mama lui, chestiuni publice și arhicunoscute deja.

Nu ne vom opri nici asupra vizitei la primărie a unor așa-ziși activiști foarte vizibili în mediul online, care, sub apanajul faptului că ei sunt cetățeni ai României, colindă înstituțiile țării și-i scot din zona de confort pe funcționarii publici.

Ne vom opri pe Strada Ion Mihalache din Topoloveni, stradă recent reabilitată și dotată cu piste pentru biciclete.

Cel mai recent exemplu trăit de locuitorii din Topoloveni a fost aseară când a plouat torențial.

Ca ciupercile după ploaie, au apărut pe rețelele de socializare prostări și imgini foto video ale străzilor inundate.

Useristul Silviu Surdeanu, unul dintre opozanții vehemenți ai primarului Boțârcă, sătul să vadă cum strada pe care locuiește a fost acoperită de apă,  i-a cerut în mod public primarului să explice, onest și transparent:

As întreba pe dl primar, doamnele, domnișoarele și domnii consilieri, la lucrarea pompos intitulată “Piste de biciclete pe Str Ion Mihalache, scurgerile de apă pluvială după ce formulă s-au instalat?

Ca cetățean (…) vă solicit în mod urgent, revizuirea acestei lucrări executate în bătaie de joc și să justificati milioanele de euro cheltuite!

De asemenea, Silviu Surdeanu, (foto) completează, pe Facebook:

Bătaie de joc pe fonduri europene; unde s-a săpat pe lateralele drumului nu s-a introdus balastru pentru întărire, iar carosabilul s-a lăsat și cedează;

 Nu sunt scurgeri suficiente pentru apa pluvială; în ce s-a turnat pentru numitele piste au început sa răsară buruienile, nu mai zic de crăpături și decopertările bitumului turnat în grosime de 4mm.

De meserie Căpitan de cursă lungă, Silviu Surdeanu este un profesionist desăvârșit, fapt care îl determină să ceară, la rândul lui, profesionalism celor din jurul său, cu atât mai mult edililor orașului unde locuiește.

M-am tot săturat, de atâția ani de zile să mă întorc acasă din lungile călătorii solicitate de locul de muncă, și să văd cum orașul meu parcă a încremenit în timp. Recent m-am întors dintr-o misiune dusă la final în apele ce udă Coasta de Nord a Franței. Acolo urmează să fie construit un parc de turbine eoliene pe fundul mării. Știu, veți spune că nu există termeni de comparație și că ar trebui să ne conformăm, că da, suntem la ani distanță de lumea civilizată. Dar nu e chiar așa! Nu cer turbine eoliene pe fundul mării la Topoloveni, sunt realist și nu mi-aș permite în viața mea să spun aberații nimănui, însă un minim de normalitate îl cer, pentru că așa este firesc. Nu poți ca în anul 2023, să mergi pe o șosea cu pretenții de a fi fost recent reabilitată și, la cea mai mică ploaie să asiști cum este inundată. Și multe, foarte multe am de reproșat administrației locale de aici  –  a declarat Silviu Surdeanu în exclusivitate pentru Stiri din Muntenia

Pe de altă parte, primarul Gheorghiță Boțârcă ( foto mai jos) nu se lasă intimidat de toate aceste presiuni din partea celor din spațiul public. După cum el însuși afirmă, în exclusivitate pentru Știri din Muntenia:

A început campania electorală mai devreme decât trebuie, și au impresia că probabil, după atâția ani de administrație e loc pentru guraliști, sau pentru oameni care uite unde au dus țara asta! De bine de rău, dacă ați trece prin Topoloveni, ați avea ce să vedeți!

Cât despre strada Ion Mihalache din Topoloveni, acoperită cu apă de ploaia de aseară, edilul își exprimă opinia, atât legat de problema în sine, cât și despre demersurile lui Silviu Surdeanu:

Să ceară explicații și lui Doamne Doamne când vine ploaie mare, cum sunt orașele alea inundate vai mama lor, săracii ce pățesc oamenii pe acolo! Să-și facă o audiență la Doamne -Doamne și să -L întrebe, sau pe Sfântul Ilie, că parcă el era cu ploile. Dacă e o băltoacă pe drum, asta ce se întâmplă că a venit o cantitate mai mare de apă, a venit o ploaie mai repede și se face o băltoacă. Dar deh, băltoacele sunt pentru oameni deștepți, că proștii dau în ele. Asta e, ca în viață!

Sunt oameni  care nu cunosc administrație, care nu știu de niciunele, dar suntem plini de întrebări că așa vrem noi să ajungem candidați mâine poimâine. Eu nu am de ce să comentez activitatea unui individ care e în afara oricărei explicații.

Concluzia noastră este că până una alta, Silviu Surdeanu e salvat de atestatul de căpitan de cursă lungă, pentru ca profesia dumnealui a devenit o necesitate printre canalele venețiene de pe pistele de biciclete din Topoloveni.

În curand bicicletele vor fi înlocuite cu gondole pline cu „ne-am saturat”!

Râmâne însă o întrebare: se dau fonduri europene pentru gondole, domnule primar?!

 

Surse Foto: Captură video – Facebook/ Silviu Surdeanu

Sursă foto Gheorghiță Boțârcă –  www.epitesti.ro

 

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie