Acasa Urbanism Se misca roata la Radesti: incet, dar se misca

Se misca roata la Radesti: incet, dar se misca

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Dupa ce o buna perioada functionarii publici de la Stalpeni au trait cu impresia ca portiunea de canal de langa DN 73, in satul Radesti, nu intra in atributiile primariei, dupa ce bunul samaritean Daniel Dobrisan a facut o adresa la CNAIR ca sa se stabileasca „al cui e pamantul”, ca sa folosesc o expresie celebra, respectiv cui apartine responsabilitatea administrarii acelei portiuni de teren. A aflat si primaria, anul trecut, abia dupa ce institutia sus amintita a trimis raspunsul prin care era instiintata ca acel canal e in ograda sa.

Si, dupa multi metri cubi de  apa si noroi pe care oamenii au fost nevoiti sa ii suporte in gospodarii, iata ca a sosit si momentul de bucurie. Din bugetul propriu, Primaria Stalpeni, a alocat suma de aproximativ 41.000 lei pentru lucrarea de refacere a canalului pluvial din satul Radesti, executata de catre firma SC ADIMAR CONSTRUCT SOLUTIONS SRL, detinuta de Adrian Badulici, fiul preotului de la Stalpeni.

Cum ziua de munca incepe tarziu si se termina devreme, in jurul orei 19.00, cand ne-am deplasat la fata locului, nu mai era nici urma de muncitor la canalul care se amenajeaza la Radesti. In schimb, am intalnit oamenii locului.

Un domn respectabil ne spune:

E bine ca ni-l face. Lasa, sa nu ne mai intre apa in curti, ca ne-om fi saturat si noi. Asa m-am bucurat cand i-am vazut pe baietii astia ca au venit sa lucreze, ca-mi venea sa le dau si o bere. Dar nu au vrut, ca nu beau alcool la munca, asa ca le-am dat doar apa. Si sa stiti ca fac treaba buna, eu i-am urmarit.

Judecand dupa multumirea oamenilor de la Radesti, nu avem decat sa uram edililor nostri „la cat mai multe santuri decolmatate si betonate, inainte!” si sa execute canale de scurgere a apei cu spor, pentru ca este nevoie acuta de asemenea lucrari, in intreaga comuna.

Sursa: https://gazeta-stalpeni.ro/mediu/se-misca-roata-la-radesti-incet-dar-se-misca/

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie