Acasa SocialFapt divers SE FURĂ CA ÎN CODRU

SE FURĂ CA ÎN CODRU

Hoții de piese auto revin în peisaj

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Depistați de polițiști și reținuți pentru furt de piese auto

În ziua de 2 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au efectuat o prindere în flagrant a unui bărbat care ar fi sustras piese auto.

Ulterior au fost efectuate, în baza autorizării instanței, două percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite cantități însemnate de piese auto, precum și țigări nefiscalizate.

Din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat că, începând cu decembrie 2023 până în prezent, un bărbat, de 32 de ani, din Micești, conducător auto, cu sprijinul unui alt bărbat, de 34 de ani, din Budeasa, angajat al unei societăți din domeniul auto, ar fi sustras piese auto prin încărcarea nejustificată în ansamblul de transport de containere suplimentare față de cele evidențiate în documentele de transport.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Cu ocazia depistării în flagrant delict efectuată de polițiști, în mijlocul de transport a fost descoperită cantitatea de 1.894 de piese auto (injectoare, carcase filtru de aer, bobine de inducție, garnituri etanșare și altele), având o valoare de furnizor de peste 120.000 de lei.

 

În urma perchezițiilor efectuate în baza autorizării instanței, la locuințele celor doi au fost descoperite și ridicate aproape 15.000 de piese (391 discuri de ambreiaj, 1980 lanțuri de distribuție, 349 role fulie, 3554 întinzătoare lanț distribuție, și altele), cu o valoare de furnizor ce a fost estimată la acest moment la peste 250.000 de lei. De asemenea, au fost descoperite și ridicate aproximativ 570.000 de țigarete nefiscalizate de diverse mărci, precum și suma de 52.900 de lei.

Cantitatea de țigarete nefiscalizate a fost predată polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, urmând că aceștia să desfășoare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform art. 270 din Legea 86/2006, în care cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

În noaptea de 2 spre 3 februarie, după administrarea probatoriului, cei doi bărbați de 32 și 34 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Urmează ca în cursul zilei de astăzi, cei doi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru probarea întregii activități infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din Poliția Română. –  COMNICAT DE PRESĂ IPJ ARGEȘ

Sursa video: IPJ Argeș

Galerie foto: Captură video

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie