Acasa Administratie SE DA ALARMA! Orasul Mioveni sub asediul petardelor

SE DA ALARMA! Orasul Mioveni sub asediul petardelor

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Luna Decembrie este abia la jumatate, nu a inceput inca vacanta de iarna,  dar spiritul sarbatorilor se face  simtit prin luminitele orasului si al aglomeratiei de pe strada si din magazine.

Si … inca ceva: orasul Mioveni este deja sub asediu! Nu al bucuriei, nu al colindelor sau al copiilor fericiti ce isi asteapta binemeritatul cadou de la Mos Craciun, ci al bubuiturilor de petarde, ce se aud la tot pasul, o data cu lasarea serii.

Exista tarabe  unde materialele  pirotehnice se vand minorilor, desi legea interzice cu desavarsire.  ( N.r.  –  Articolul 32 – Se interzice vânzarea articolelor pirotehnice, indiferent de clasa în care sunt clasificate, persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani)    Fara ca nimeni sa se sesizeze sau sa ia vreo masura.  In cazul in care faptele prevazute  Legea nr.126/1995 sunt savarsite de copiii sub 14  ani, direct raspunzatori sunt parintii sau ocrotitorii lor legali.

Avem o lege (Legea nr 126/1995) , si avem si autotitati care ar trebui sa ne protejeze. Care este opinia lor?

Contactat de redactorii ” Stiri din Muntenia”,  Ciprian Turlea, viceprimarul orasului Mioveni, ne asigura ca autoritatile isi dau tot interesul:

Autoritatea Publica Locala, adica Prmaria Orasului Mioveni impreuna cu Politia locala, face eforturi foarte mari pentru a reduce riscul accidentarii din cauza petardelor. Am demarat o campanie in acest sens, postand intens in spatiul media. Cred totusi ca ar trebui sa se implice mai mult Politia Romana, pentru ca noi avem autoritate numai asupra Politiei Locale. Este adevarat, aceste petarde reprezinta un real pericol si asiguram toti cetatenii ca facem eforturi intense pentru protejarea lor.” 

Se pare insa ca doar campaniile de informare in spatiul virtual nu sunt suficiente, fiind nevoie de implicare fizica, pe strada, acolo unde au loc  aceste incidente si acolo unde animalele si copiii sunt speriati cu adevarat.

O tanara din Mioveni, se declara disperata  din cauza situatiei  din oras:

Pocnesc petardele in scara blocului. Copilul meu, de varsta prescolara, este terorizat in apartament. Tresare in somn si se trezeste plangand.

Exista informatii si despre cartierul Colibasi, primite de la C. N, in varsta de 45 de ani, locuitoare a acestui cartier:

Animalele sunt terorizate, copiii sunt speriati. Deja imi este teama de luna Decembrie. In Colibasi zici ca este bombardament. Cainii mei sunt socati, plang si tremura de doua zile”

In aceste conditii cum ramane cu  aceeasi Lege nr 126/1995  care prevede si ca este interzisa utilizarea materialelor pirotehnice la o distanta mai mica de 50 metri de constructiile de locuinte cu pana le patru niveluri si la mai putin de 100 metri fata de cele cu mai mult de patru niveluri?

Cine se ocupa de respectarea acestei legi si de punerea in aplicare a scanctiunilor prevazute de ea? Atentie , discutam despre amenzi cuprinse intre 3000 si 6000 lei.

Surse din cadrul Politiei Orasului Mioveni au declarat pentru „Stiri din Muntenia”:

La Politie nu s-a prmit nici o reclamatie in acest sens, nici prin sesizare telefonica la 112, si nici scris. Este foarte greu sa controlam acest lucru. De exemplu, acum in strada sunt doi agenti la 30.000 de oameni. Sunt surprins, momentan nu am auzit. Nu ai cum sa depistezi niciodata de unde si le procura ei.

Asadar, Politia este surprinsa, iar autoritatile locale ne protejeaza postand in spatiul virtual. Sarbatorile de iarna vor trece probabil  in acest an, la fel ca  si cele din anii trecuti, iar noi, vom asista si anul viitor la acelasi spectacol grotesc cu care ar fi trebuit sa ne obisnuim deja.

Intreb insa: daca copilul dumneavoastra, domnule politist, sau al dumneavoastra, stimat edil, sau al dumneavoastra, al oricarui cetatean din orasul acesta,  va fi ranit, nu va veti simti vinovat pentru ca nu ati facut TOT ce ar fi fost necesar pentru a preveni incidentul respectiv?

 

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie