Acasa Educatie Schimburi de replici si schimbari de strategii la Liceul „I C Petrescu”. In traducere libera: „nu ne plictisim deloc”

Schimburi de replici si schimbari de strategii la Liceul „I C Petrescu”. In traducere libera: „nu ne plictisim deloc”

de Oana Diaconescu
2 comentarii

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Umbla zvonul, zice lumea, ca la Liceul IC Petrescu, a batut un vant rece de schimbare inca de la finele anului trecut. Scandalurile , conflictele, limbajul de mahala isi cam gasisera locul pe holurie, in cabinetele, chiar si in biblioteca unitatii de invatamant.

Se pare ca, intr-o fantastica armonie, cifrele din balantele contabile se cam impleteau cu violenta fizica si de limbaj, in Biroul „Contabilitate”.  De asemenea, clasicii si modernii literaturii universale si nationale , „locatarii” rafturilor bibliotecii liceului, au fost, nu de putine ori, martorii expansiunii verbale a doamnei bibliotecar. Pentru ca, asa cum si noi, umilii consumatori de social media am observat, dansa are in repertoriu nenumarate figuri de stil. Metaforele si epitetele au consacrat-o in peisajul local, se vede asta de la o deschizatura de facebook.

Vorbeam de vantul schimbarii. Si sursele noastre vorbesc ca inca de prin luna noiembrie a anului trecut fostul contabil sef al unitatii a refuzat intocmirea inventarului, a refuzat colaborarea cu Comisia de Inventariere din unitate, chiar si intocmirea Bilantului si Balantei Contabile a institutiei.

Aceleasi surse relateaza ca pe fondul neindeplinirii sarcinilor de serviciu, a izbucnit scandalul. Nu orice fel de scandal, ci unul soldat cu violenta fizica, mediat de politie si despre care Inspectoratul Scolar  Judetean Arges a luat cunostinta. Stimabilul domn s-a ales cu o plangere penala, iar dna bibliotecar cu un avertisment pentru vocabularul folosit.

Asa cum este de asteptat, fostul contabil este un om de cuvant, „barbat adevarat”, care stie sa pastreze orice fel de secret in siguranta. Ca si gestiunea Liceului, pe care pana la 31.12. 2020 nu a predat-o noului contabil sef interimar.

De fapt nu a predat-o deloc!!  Lasati, sa fie la ei acolo. Pentru ca incepand cu 4.01.2021, activitatea dansului la liceul I C Petrescu a incetat, conform demisiei prezentate. Dar, sa nu fim ingrijorati, pentru ca isi va folosi experienta, profesionalismul si integritatea tot in slujba dumneavoastra , a cetatenilor comunei. Ca si angajat al primariei, dupa cum circula zvonurile, si dupa cum bate vantul schimbarii.

Noua conducere a Liceului I C Petrescu sustine ca nu stie si nu tolereaza “barfa de maidan”. Asta ramane de vazut, in timp, cu ochiul liber.

Iar noi sustinem ca asteptam dreptul la replica, pentru ca domnule fost contabil-sef, chiar suntem interesati de punctul dumneavoastra de vedere.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][penci_image_gallery images=”2080,2079,2078″ row_gap=”10px” col_gap=”10px” heading=””][/vc_column][/vc_row]

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

2 comentarii

Daniel Dobrișan 20 ianuarie 2021 - 11:56

Atât doamna respectivă cât și soțul dumneai nu au ce căuta în funcții publice și mai ales, nu au ce căuta în cadrul unui liceu sau a unei instituții de învățământ!

Raspunde
Gogu de Stalpeni 20 ianuarie 2021 - 12:06

Hă, stați să vedeți cum se comportau ăștia cu responsabilii de la școlile din comună, că le era ălora frică să mai ceară ceva. Oricum se obijnuise că nu se există banii pentru școli. Le pica acoperișu sau gardu…foarte bine. Ghinion, intelegi? Asta e! Nu sunt bani. Păi cum să strângă bani pentru salariul ală pe care l-a pus șerbănoiu acum? Din economii.

Raspunde

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie