Acasa Administratie GURA BATE CURUL | Sau de ce politicienii au mintea scurtă

GURA BATE CURUL | Sau de ce politicienii au mintea scurtă

de Mircea Dumitru Petre
0 comentarii

Se pare că PNL nu învață nimic din trecutul imediat.

După ce au obținut un rezultat catastrofal la alegerile din iunie, atât la nivel național, cât și la județe, șefii de la Pitești încep să-și dea iarăși cu stângul în dreptul, continuând politica de kamikaze ce a adus atât de mult rău partidului. Spuneam că oamenii ăștia nu învață nimic din greșelile trecutului, iar un bun exemplu în sprijinul acestei afirmații ar fi deserviciul pe care fostul prefect Perianu l-a făcut, cu un total amatorism, organizației PNL Câmpulung, asigurându-i candidatului la scaunul de primar, Norris Măgeanu, o lamentabilă prăbușire în penibil.

Se pare că noul prefect, tânărul de doar 28 de ani, Dragoș Predescu, începe să calce și el în străchini, urmând rețeta predecesorului său, neînțelegând că diplomația și, eventual, corectitudinea sunt factori determinanți în asigurarea unei cariere în politikie.

De curând, prefectul Predescu a fost într-o preumblare în interes de serviciu prin localitățile din județ, încheindu-și vizita de lucru în comuna Stâlpeni. Aici, ca peste tot, de altfel, ceea ce e de lăudat, tânărul prefect a stat de vorbă cu talpa țării, în încercarea de a afla la fața locului, pe teren, ce probleme au oamenii, cum ar putea fi ele soluționate și, bănuim noi, că fiind de maximă importanță, cine ar putea să rezolve aceste probleme.

Cum peste tot, primarul este cel care se ocupă de bunul mers al unei localități, logic și într-o ordine firească ar fi fost ca prefectul Predescu să fi vorbit cu cetățenii, să fi cules și să fi notat doleanțele acestora și să le fi prezentat primarului Șerbănoiu, eventual cu angajamente și termene de rezolvare și, de ce nu, chiar cu raportarea, mai apoi, a îndeplinirii sau nu a acestor doleanțe.

Lucrurile nu au stat însă așa. Urmând strategia fostului prefect Perianu de a-și pune piedici sieși, dar și peneliștilor argeșeni, actualul a luat la pas comuna, însoțit doar de o echipă locală care s-a încadrat perfect în trendul de pierzător al PNL Argeș. Echipa locală, autointitulată fudul, Noul PNL, este condusă autoritar și haotic de perdantul în toate alegerile la care a participat, Constantin Cutiț.

Spunea zilele trecute prefectul Predescu, într-un interviu luat de Eduard Vasile la Politikia.ro , că

 „săptămâna asta am încheiat-o la Stâlpeni, unde, vă spun că e ceva… n-arată a secol XXI. Vă dau cuvântul de onoare. Vă dau cuvântul de onoare, că n-arată și nu se simte ca în secolul XXI.”

Întrebat concret, la ce anume face referire, prefectul Predescu, luat cumva prin surprindere, a dat-o la general cu bâlbele de rigoare, răspunzând în stilul președintelui partidului, Nicolae Ciucă:

„referindu-mă… în primul rând… la niște condiții… pe care niște oameni, mulți nu le au. Oameni mulți, care locuiesc în Stâlpeni.”

Așadar, înainte de a-și face rezumatul vizitei de lucru, înainte de a face un bilanț împreună cu echipa domniei sale și înainte de a stabili o strategie de rezolvare a doleanțelor cetățenilor cu care a stat de vorbă, domnul prefect s-a grăbit să concluzioneze de unul singur că din tot ce a văzut, Stâlpeniul este „ceva” și că „niște oameni mulți nu au condiții de secolul XXI.”

Desigur că la o simplă analiză, exuberanța tinerească și lipsa de experiență l-au pus pe junele Predescu într-o postură delicată, ca să nu spunem jenantă. Domnia sa nu a înțeles că la Stâlpeni, „niște oameni mulți” sunt mulțumiți cu primarul PSD-ist și cu ceea ce a realizat în două mandate. Ba chiar i-au mai acordat încă unul, al treilea, în detrimentul candidatului PNL, traseistul politic, Constantin Cuțic, pe care l-a umilit pentru a doua oară consecutiv la alegerile pentru fotoliul de primar.

Dacă avea un pic de diplomație și maturitate politică, domnul Predescu ar fi realizat că prefectul PNL-ist nu ar trebui să se contreze steril cu primarul PSD-ist. Până la urmă, prefectul este doar un funcționar public în slujba argeșenilor, iar buna credință, seriozitatea, verticalitatea și dialogul ar trebui să fie mediul de lucru cu primarii din județ, de oricare culoare politică ar fi ei.

E o vorbă românească care spune că gura bate curul. Fostul prefect Perianu a înțeles cam ce a vrut să spună autorul, dar, din păcate pentru domnia sa și pentru partid, a înțeles târziu. Și cred că a mai înțeles că dacă umblă gura fără tine, politic vorbind, de multe ori iei na-na la poponeață.

Luați-o ca pe o consiliere, dar și ca pe un avertisment, domnule prefect Dragoș Predescu!

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie