Acasa cultură EDUCAȚIE | Săptămână specială pentru Liceul Tehnologic Nr.1, Mărăcineni

EDUCAȚIE | Săptămână specială pentru Liceul Tehnologic Nr.1, Mărăcineni

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Liceul Tehnologic Nr.1 din Mărăcineni, Argeș a îmbrăcat haine de sărbătoare în această săptămână, fiind gazda unor activități educaționale deosebite, de mare impact, în primul rând pentru elevii implicați.

Cadrele didactice, copiii și părinții lor, dar și întreaga comunitate au construit aminitiri minunate pe care le vor purta în suflet mult timp.

Marți,  24 octombrie 2023, la Liceul Tehnologic Nr.1, Mărăcineni a fost organizată cea de-a doua ediție a proiectului educațional de antreprenoriat, „FESTIVALUL TOAMNEI”- Ediția a II-a, 2023

Activitatea a constat în expunerea spre vânzare a produselor specifice anotimpului toamna. Pe lângă conserve pentru iarnă, de la zacuscă și dulceață, până la murături diverse, elevii unității școlare, alături de cadrele didactice și părinți, au realizat și numeroase decorațiuni, prin care și-au atătat creativitatea și ingeniozitatea.

Au fost prezenți și reperzentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș, printre care, domnul inspector general adjunct, prof.dr. Constantin Cristinel Crețu, domnul inspector, prof. Dragoș Vrînceanu, domnul inspector, prof. Gheorghe Georgescu, domnul inspector, prof. Adrian Hernest, domnul inspector, prof. Teodor Minciună, doamna inspector, prof. Tomescu-Ion Georgeta, doamna inspector, prof. Minerva Rizea și doamna inspector, prof. Ionela Ungheanu.

Proiectul s-a desfășurat în colaborare cu Primăria comunei Mărăcineni, a Consiliului Local, precum și în colaborare cu Centrul de Zi, „Albă ca Zăpada și cei 60 de pitici”.

Așa cum reiese din fotografiile de mai jos, bucuria, veselia, explozia de culoare, implicarea, energia pozitivă și dragostea pentru elevi și actul educațional au fost ingredientele utilizate pentru ca evenimentul să fie un real succes!

 

Apoi, pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei României, elevii și profesorii Liceului Tehnologic Nr.1 Mărăcineni au participat la activități menite să-i cinstească pe militarii care au fost și sunt în slujba Patriei. Într-o atmosferă de mare sărbătoare, a fost prezentată semnificația istorică a acestei zile, s-au recitat poezii, s-au intonat cântece patriotice, au fost depuse coroane de flori la Monumentele Eroilor din comună.

La această sărbătoare, alături de elevi și profesori, au participat reprezentanții Primăriei și Consiliului Local Mărăcineni, reprezentanți ai Cultului Național „Regina Maria”, subfiliala Mărăcineni.

Slujba de pomenire a eroilor a fost oficiată de preoții din comună. A fost adus un pios omagiu celor care și-au dat viața pentru libertatea, unitatea și integritatea teritorială a României.

Și de această dată fotografiile sunt mai mult decât sugestive:

 

Activitățile artistice au fost coordonate de îndrăgita interpretă de muzică populară,  dna prof. Marilena Mihalcea Chircioagă.

 

 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie