Acasa Administratie SĂGEATA ALBASTRĂ ÎN RC

SĂGEATA ALBASTRĂ ÎN RC

După reparații capitale, Săgeata Albastră revine la Câmpulung

de Mircea Dumitru Petre
0 comentarii

Achiziționate acum vreo zece ani, pe vremea când ministru al transporturilor era Miron Mitrea, garniturile de tren cunoscute drept Săgețile Albastre, au început să fie retrase din circulație din cauza uzurii extreme.

Așa se face că, începând cu luna decembrie 2022 automotorul DESIRO sau Săgeata Albastră, așa cum îl cunoaște toată lumea a fost retras din circulație și pe sectorul Câmpulung – Golești – București și înlocuit cu automotorul Seria 900, producție 1936, fabricat înainte de Cel de-Al Doilea Război Mondial la uzinele Malaxa din București.

Schimbarea în sine a generat, pe bună dreptate nemulțumirea călătorilor din Câmpulung și din localitățile care au stații CFR, călători care luau trenul din și spre București.

Cum năduful călătorilor s-a vărsat spre cel sau cei care erau mai la îndemână, primarii localităților amintite adică, Știri din Muntenia a cerut părerea avizată asupra a ceea ce se întâmplă cu Săgeata Albastră de la domnul Dumitru Constantin Mugurel – Președintele Sindicatului Liber Unit din Regulatorul MCRC Pitești:

Conform noului Mers al Trenurilor, automotoarele Săgeata Albastră au fost retrase din circulație la 11 Decembrie 2022 pe mai multe linii CFR din țară, în special cele secundare, urmând să intre intr-o revizie capitală la câteva ateliere de reparații ce aparțin CFR. Cu această ocazie se vor face intervenții de specialitate la sistemul de rulare, la cel electronic de navigație, la motoarele de propulsie, la sistemele de încălzire și aer condiționat. A fost necesară această hotărâre din partea Societății Naționale de Transport Feroviar Călători (SNTFC) pentru că de vreo zece ani, de când au fost achiziționate din Germania, nu au fost reparate în mod serios chiar dacă uneori se cerea acest lucru. Înțelegem nemulțumirea cetățenilor, desigur că confortul asigurat de Săgeata Albastră nu poate fi îndeplinit de automotoarele care asigură acum transportul călătorilor. Specific insă că această măsură necesară este una temporar.

Deși decizia luată de SNTFC, inevitabilă de altfel, este una temporară, primarii din Câmpulung, Schitu Golești, Mihăiești și Stâlpeni au făcut demersuri către domnul Săvoiu Cristian, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor  pentru reintroducerea Săgeților Albastre pe relația Câmpulung – București.

Dat fiind faptul că orașul Câmpulung este cap de linie pentru amintita garnitură de tren, iar primărița Elena Lasconi este trasă la răspundere de concetățenii săi pentru înlocuirea Săgeții Albastre cu un automotor vechi, i-am cerut părerea cu privire la această stare de fapt:

Am mers și eu cu Săgeata Albastră și am fost foarte multumită. Sunt de acord în totalitate cu nemulțumirea oamenilor legată de înlocuirea ei cu trenul ăla vechi. Câmpulungenii trebuie însă să înțeleagă că primarul nu are nici o treabă cu CFR-ul. Eu am vorbit cu primarul de la Schitu pentru petiții catre Ministerul Transporturilor pentru că e aberant ceea ce se întamplă. E vorba despre studenți care fac naveta, despre oameni care muncesc și care iau trenul acesta. În ceea ce mă privește, am sa fac toate demersurile ca situația asta să se schimbe.

Trasă pe linie moartă, de moment, Săgeata Albastră va reveni pe sectorul Câmpulung- Golești- București, dar și Curtea de Argeș –  București, spre mulțumirea călătorilor argeșeni.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie