Acasa Investitii Sa cerem, daca dorim sa primim standarde europene

Sa cerem, daca dorim sa primim standarde europene

de Oana Diaconescu
0 comentarii

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Atunci cand cetateanul se multumeste cu putin, i se va oferi la fel, putin!

Acesta, se pare, este principiul pe care se bazeaza modul de actiune al autoritatilor din comuna Stalpeni. Iata si un exemplu care sa imi dea dreptate: In urma cu cateva saptamani, in Gazeta de Stalpeni a fost publicat un articol care tragea un semnal de alarma referitor la cat de neingrijita si de plina de gunoaie a devenit comuna noastra.

Articolul a fost ilustrat cu o fotografie din curtea Atelierului Liceului I C Petrescu, unde se construiesc/reamenajeaza niste grupuri sanitare. La momentul respectiv, autoritatile locale au parut lipsite de reactie si (ca de obicei) nu au oferit nici o explicatie publica.

Nu mica mi-a fost mirarea insa, atunci cand am trecut din nou prin zona atelierului, sa constat cateva diferente pozitive (asa cum reiese din fotografiile de mai jos): cainii vagabonzi lipseau din peisajul de dinainte, zona de santier fusese delimitata cu un fel de gard verde, accesul persoanelor neautorizate interzis, iar deseurile, cat de cat, colectate.

Asadar, daca se vrea, se poate. Se poate dar, ca o parere personala, nu prea mult. Pentru ca, se pare, autoritatile considera ca cetatenii nu ar trebui obisnuiti cu „prea mult”, nici cu prea „mult bine”: niste standarde ridicate ar impune pretentii si asteptari ridicate. Si… probabil ca e mai comod, mai ieftin si mai relaxant sa ne prefacem ca aceste standarde nu exista. Si daca nu exista, de ce sa le ceara cetatenii, nu?

In concluzie: apreciem efortul (nu prea mare, ce e drept), va respectam reactia vis-a-vis de articolul publicat in Gazeta de Stalpeni, dar… asteptam mai mult. Mult mai mult si mult mai bine. Pentru ca cetatenii comunei noastre merita! Si vorbim despre toti cetatenii, nu doar despre cei care locuiesc in anumite sate ale comunei noastre. Stiti dumneavoastra care: cele care au canalizare, asfaltat si drumurile iluminate.

Va reamintesc: comuna Stalpeni este una europeana si traim in anul 2021. In caz ca ati uitat![/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][penci_image_gallery images=”2603,2602,2601″ row_gap=”15px” col_gap=”15px” heading=”Inainte”][vc_empty_space height=”12px”][penci_image_gallery images=”2895,2896,2897,2898,2899,2900,2901,2902,2903,2904,2905″ row_gap=”15px” col_gap=”15px” heading=”Dupa”][/vc_column][/vc_row]

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie