Acasa Sanatate CRIZĂ ÎN SĂNĂTATE | PROTEST ȘI GREVA FOAMEI ÎN SERVICIILE DE AMBULANȚĂ DIN TOATĂ ȚARA

CRIZĂ ÎN SĂNĂTATE | PROTEST ȘI GREVA FOAMEI ÎN SERVICIILE DE AMBULANȚĂ DIN TOATĂ ȚARA

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Sindicaliști ai Federației Ambulanța, federație afiliată la Blocul Național Sindical, aflați în timpul liber, au protestat astăzi, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță.

Ei vor să aducă în  atenție o serie de probleme cu privire la nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Conform BNS:

 Federația Sănătatea din RomaniaGuvernul României și Parlamentul Romaniei dau o palmă angajaților din domeniul sanitar
Salariații din domeniul sanitar afiliați la Federația Sănătatea din Romania se arată profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mișelește salariaților din Sănătate.
Amendamentele solicitate de către organizațiile sindicale, chiar dacă au fost temeinic justificate, nu au fost luate în seamă și au fost respinse in corpore la vot în comisii la Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor, în calitate de for decizional pentru legea pensiilor, fără o prea mare dezbatere.

 Ambulanțierii aflați în greva foamei.

Astfel, BNS solicită Guvernului soluții imediate pentru încetarea protestului din serviciile de ambulanță:

Blocul Național Sindical își exprimă sprijinul ferm pentru membrii afiliați la Federația Ambulanța și pentru liderii care au decis să intre în greva foamei, precum și pentru angajații din toate serviciile de ambulanță care protestează împotriva condițiilor de muncă necorespunzătoare

BNS înțelege și susține pe deplin eforturile acestora de a atrage atenția asupra problemelor semnalate. BNS solicită Guvernului României și autorităților implicate să ia în considerare cu seriozitate revendicările Federației Naționale Sindicale ,,Ambulanța” și să intre într-un dialog constructiv pentru a identifica soluțiile necesare.

 

De asemenea, BNS subliniază importanța recunoașterii eforturilor depuse de personalul din Serviciul de ambulanță în asigurarea serviciilor medicale de urgență și consideră că este crucial să se găsească rezolvări rapide și eficiente pentru aceste probleme.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie