Acasa Educatie VIDEO! | PROIECTUL NAȚIONAL „START ÎN EDUCAȚIE” IMPLEMENTAT CU SUCCES ÎN JUDEȚUL ARGEȘ

VIDEO! | PROIECTUL NAȚIONAL „START ÎN EDUCAȚIE” IMPLEMENTAT CU SUCCES ÎN JUDEȚUL ARGEȘ

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Start în Educație, cel mai amplu proiect de educație timpurie derulat la nivel național a fost demarat și în județul Argeș, la grădinița din localitatea Leordeni.

Inspectoratul Școlar Județean Argeș este partener în acest proiect înițiat de Fundația World Vision România și Fundația OMV Petrom.

START ÎN EDUCAȚIE !
🌈Am participat cu mare bucurie la distribuirea GHIOZDĂNELELOR CU VIITOR în cadrul Școlii Gimnaziale ”Nicolae Crețulescu” Leordeni, parte a Proiectului „Start în educație!” inițiat de Fundația World Vision.
👏Felicitări doamnei director Ruxandra Ciorchină pentru ceea ce a realizat în grădinițele din Leordeni!
🚗Distribuția va continua zilele următoare în celelalte 20 de unități de învățământ selectate, ghiozdănelele ajungând la cei peste 1500 de preșcolari argeșeni. –  prof. Teodor Ionuț Minciună, Inspector pentru Educație Timpurie în cadrul ISJ Argeș.
Bucuria copiilor și entuziasmul cadrelor didactice de la grădinița din localitatea Leordeni, Argeș pot fi văzute în videoclipul de AICI  .

În acest context, 60.000 de preșcolari din întreaga țară vor primi câte un „Ghiozdănel cu viitor”ce conține rechizite și materiale pentru dezvoltare educațională.

10.000 de părinți vor participa la sesiunile „Școala părinților”, unde li se oferă informare pe teme actuale și extrem de importante, precum: nutriția și dezvoltarea sănătoasă a copilului, caracteristicile pe grupe de vârstă ale copiilor preșcolari, dezvoltarea mintală și emoțională a celor mici, comunicarea emoțiilor între părinte și copil.

1.500 de grădinițe  vor primi kit-uri educaționale “ABC Grădi” . Kit-ul include produse didactice de dezvoltare psiho-motrică şi de dezvoltare a abilităţilor cognitive. Cu ajutorul acestora, educatorii vor putea organiza jocuri și activităţi cu copiii în grădiniță. Jocurile îi vor sprijini pe copii să îşi dezvolte abilităţi şi deprinderi precum: orientarea spaţială, motricitatea grosieră, echilibrul static şi dinamic, înţelegerea regulilor sociale, concentrarea şi direcţionarea atenţiei.

 În județul Argeș , cei 1500 de preșcolari care vor primi GHIOZDĂNELELE CU VIITOR  sunt înscriși în cele 21 de grădinițe implicate și  provin  din urmatoarele localități ALBEȘTII DE ARGEȘ, MĂRĂCINENI, MIHĂEȘTI, MIHĂEȘTI, BÂRLA, STEFAN CEL MARE, LEORDENI,  CICANESTI, BOGAȚI,  TIGVENI, DAVIDESTI, COȘEȘTI, HÂRTIEȘTI,  MOZĂCENI, CĂLDĂRARU, VALEA DANULUI,  BOȚEȘTI, DOBREȘTI, CIOFRÂNGENI, BĂLILEȘTI,  LEREȘTI.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie