Acasa Educatie Program educațional de amploare desfășurat în grădinițele din Argeș

Program educațional de amploare desfășurat în grădinițele din Argeș

de Oana Diaconescu
2 comentarii

Ziua Națională a Lecturii a fost sărbătorită prin lecții specifice în toate unitățile de învățământ din Argeș. Epicentrul evenimentului, la nivel de învățământ preșcolar, a fost la Grădinița Academia Piticilor din Curtea de Argeș.

Doamnele educatoare au avut oaspeți de seamă. Inspectoratul Școlar Județean Argeș a fost reprezentat de  prof. Alina Manea, Inspector Scolar General și de Inspectorul pentru Educație Timpurie, prof. Teodor Minciună,  iar autoritățile locale de catre primarul orasului Curtea de Arges, Constantin Panțurescu, alături de Cosmin Petrescu și Cătălin Andrei. Într-un mediu educațional deosebit  copiii  s-au bucurat de cărtile primite cadou și de poveștile citite de invitați.

Acțiunea de ieri a fost o etapă a unui proiect educațional de amploare în care sunt implicate grădinițele din județul nostru.

Este vorba despre Programul național de stimulare a lecturii în grădinițe și în familie „Citește-mi 100 de povești!” inițiat de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii.

Activitățile  au fost demarate în urmă cu două săptămâni la Grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale Micești. Inițiatoarea proiectului Maria Gheorghiu, co-fondator al Asociației OvidiuRo,  împreună cu Elena Lotrean, consulul Onorific al Filandei la Sibiu și conducerea ISJ Argeș au promovat lectura interactivă, citindu-le preșcolarilor povești și implicându-i în exerciții de imaginație și creativitate.

Evenimentul de la Curtea de Argeș a fost o încununare a Proiectului  Național „Citește-mi 100 de povești”. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș sprijină toate activitățile educative de la nivelul preșcolar. Doamna Inspector General a răspuns cu drag invitației de a participa și este cert că nu ne vom opri aici. Vom continua să mergem în grădinițele din județ ca să citim povești preșcolarilor argeșeni, în scopul de a pleda pentru necesitatea întoarcerii la cărți și lectură. De asemenea, avem convingerea că se poate crea echilibrul între cărți și digitalizare.  – a declarat pentru Știri din Muntenia domnul Teodor Minciună, Inspector pentru Educație Timpurie al ISJ Argeș

În cadrul Programului național de stimulare a lecturii în grădinițe și în familie „Citește-mi 100 de povești!”,  Asociația OvidiuRo oferă preșcolarilor și educatoarelor cărți ilustrate, al căror conținut este selecționat cu atenție. Astfel, se urmărește ca cei mici să dobândească o rutină a lecturii, iar cititul să devină o componentă importantă a cunoșterii și învățării.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

2 comentarii

Iordache Manuela 16 februarie 2022 - 13:14

Felicitări, mii de mulțumiri dnei director și invitaților noștri marcanți pentru colaborarea și implicarea în Programul Național” Citește- mi 100 de povești”!

Raspunde
Stegaru Mihaela 23 februarie 2022 - 11:56

Supeŕ

Raspunde

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie