Acasa Educatie EDUCATIE | Profesorii nu renunță la grevă

EDUCATIE | Profesorii nu renunță la grevă

Protest de amploare astazi, la Bucuresti

de Oana Diaconescu
0 comentarii
Peste 15.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au adunat astăzi de la ora 11:00, în Piața Victoriei, potrivit sindicatelor din Educație. Creșterile salariale ale profesorilor nu sunt prevăzute în oferta Guvernului, ci doar carduri de sprijin, potrivit unui document al sindicatelor trimis în teritoriu. Profesorii au pornit la ora 12:00 în marș de protest până la Palatul Parlamentului, timp în care sute de elevi li s-au alăturat, iar mai mulți copii au ieșit din parcurile care mărginesc Calea Victoriei și le-au făcut cu mâna. – precizează EduPedu.ro

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat că la mitingul de proporții din Piața Victoriei profesorii dau răspunsul la oferta venită din partea Guvernului, care nu cuprinde nicio majorare salarială.
Dimpotrivă, oferta venită din partea Guvernului este o altă găselniță, alt praf aruncat în ochii profesorilor, o categorie profesională atât de umilită și greu încercată, în ultimii ani.

Între timp, presiunile resimțite în urma acțiunilor de protest devin din ce în ce mai acute. Pe de o parte, prin prisma impactului asupra elevilor aflați în pragul examenelor, sau a părinților preșcolarilor si elevilor mici, care nu găsesc soluții, dar și a profesorilor înșiși care simt ca acesta este ultimul lor strigăt în încercarea de a nu mai fi denigrați.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie