Acasa Educatie Primele statistici in urma simularilor la Evaluarea Nationala si Bacalaureat la Stalpeni

Primele statistici in urma simularilor la Evaluarea Nationala si Bacalaureat la Stalpeni

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Clasa a VIII-a

In urma cu cateva zile s-a incheiat corectarea lucrarilor de la Simularea Evaluarii Nationale 2021. Desi rezultatele vor fi afisate in data de 16.04.2021, Gazeta de Stalpeni va poate prezenta concluziile si rezultatele preliminare.

De retinut este faptul ca, in comuna Stalpeni, doar la Scolile Generale din satele Radesti si Stalpeni s-a sustinut aceasta simulare, Scoala Generala Livezeni neavand clasa a VIII-a in acest an scolar.

La Stalpeni, conform surselor noastre, notele obtinute pot fi clasificate astfel:

  • 3 lucrari au obtinut note sub 5.00;
  • 3 lucrari au obtinut puntaje peste 9.00, cea mai mare nota fiind 9,55;
  • toate celelalte lucrari au fost evaluate cu punctaje intre 6.00 si 9.00

Si la Radesti rezultatele au fost imbucuratoare, patru elevi fiind evaluati cu note mai mari de 8.00, iar ceilalti obtinand punctaje peste nota 5.00. O singura exceptie a fost si la Radesti, unde a existat o lucrare care, conform surselor„a luat o nota foarte mica, dar a fost un caz izolat, deoarece copilul are o situatie speciala”.

Dna. prof. de Limba si Literatura Romana, Stanciulescu Gabriela si diriginta a clasei a -VIII-a , de la Stalpeni, a declarat:

„Meritul este in primul rand al familiei, apoi al doamnei invatatoare M. G., apoi al nostru, al tuturor profesorilor care predam la aceasta clasa!!! Eu sunt multumita de rezultate intrucat exprima o realitate! Noi avem copii minunati in toate ciclurile de invatamant incepand de la prescolar pana la liceu!!! Liceul trebuie privit din alta perspectiva… Aici elevii sunt adolescenti, ar cam trebui sa isi asume responsabilitatile!”

Clasa a XII-a

Desi rezultatele simularii examenului de Bacalaureat sunt cunoscute, fiind deja afisate inca din data de 31.03.2021, conform Calendarului Simularii Examenului de Bacalaureat, se pare, ca nu au fost atat de bune ca si cele de la Simularea Evaluarii Nationale.

In linii mari, elevii au avut dificultati mai mari la Matematica decat la Limba Romana, dar nu trebuie sa uitam faptul ca mai au inca timp de studiu, Liceul Tehnologic I C Petrescu oferind elevilor interesati ore de pregatire pentru examenul de Bacalaureat si activitati remediale prin programul aferent proiectului ROSE.

Le uram tuturor elevilor succes, putere de munca si motivatie, cat si profesorilor care ii indruma cu profesionalism si daruire!

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie