Acasa Social Prima actiune civica a ONG-ului „STALPENI, COMUNA NOASTRA”

Prima actiune civica a ONG-ului „STALPENI, COMUNA NOASTRA”

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Drumul parcurs de cativa tineri inimosi din comuna Stalpeni, de la grupul  Facebook  „Stalpeni, comuna noastra”, la doua site-uri – (publicatia online Gazeta de Stalpeni”, site-ul destinat prezentarii informatiilor oficiale si publice despre autoritati, a informatiilor privind istoricul si potentialul localitatii Stalpeni, precum si promovarii tuturor initiativelor economice si civice din aceasta zona, stalpeni.ro) si pana la constituirea unei asociatii (ONG) este interesant, dificil si nelipsit de provocari.

Ideea infiintarii ONG -ului „Stalpeni, comuna noastra”  a venit din necesitatea de a crea legaturi intre oameni cu pareri diferite, cu simpatii politice diferite, cu profesii diferite, dar cu dorinta  implicarii pentru binele comunitatii si  al cetatenilor comunei Stalpeni.

Oamenii direct responsabili pentru proiectul ONG – „Stalpeni, comuna noastra” sunt:

  • Daniel Dobrisan (presedinte)
  • Ionela Birea (prim-vicepresedinte)
  • Gheorghe Nicolae (vicepresedinte)
  • Oda Sabin
  • Madalina Andrei
  • Ion Andrei
  • Vladut Dobrisan

Asociatia civica va activa in toate domeniile: invatamant, mediu, transparenta, digitalizare. Vom avea actiuni civice, vom organiza concursuri, vom avea proiecte de hotarare locala si tot asa… Obiectivul in mare este sa cream din aceasta asociatie un loc in care oamenii buni din aceasta comuna sa se implice in dezvoltarea comunei Stalpeni.

–  Daniel Dobrisan

Ca dovada a implicarii si bunei credinte, iata ca deja va avea loc primul eveniment al acestei asociatii in curs de infiintare (dar care poate legal desfasura actiuni). Conform paginii sale oficiale Facebook:

Vineri, 16 aprilie, ora 11.30 mergem intre Draghici si Jugur ca sa participam la prima actiune de plantat copaci a asociatiei in curs de infiintare „Stalpeni, comuna noastra!”. 

Aceasta actiune este organizata in colaborare cu Ocolul Silvic Mihaesti iar daca doriti sa participati ne puteti lasa un mesaj pe pagina de facebook a asociatiei pentru mai multe detalii.

Este o buna ocazie pentru a face putina miscare, motiv pentru care va asteptam alaturi de noi!

Despre colaborarea cu Ocolul Silvic Mihaesti, Daniel Dobrisan relateaza:

Ocolul Silvic este responsabil de puieti si de parcelele unde acestia vor fi plantati. Ei ne-au pus la dispozitie terenul, noi doar venim cu uneltele necesare, adica manusi, lopeti, apa, mancare etc.

Practic noi suntem niste voluntari si am ales sa mergem la Mihaesti ca sa nu stam degeaba, dar, sigur, vom ajuta si la impadurirea terenurilor din comuna noastra, Stalpeni. Pe moment, ocolul Silvic nu a luat in calcul  organizarea unei astfel de actiuni aici si decat, sa nu facem nimic, mai bine mergem acolo. Pina in toamna sau anul viitor speram ca se va putea planta si in Stalpeni.

Ne-am dorit sa facem aceasta actiune pentru a marca, in felul acesta, inceputul unei activitati civice de lunga durata si infiintarea asociatiei. In plus, colega mea Ionela Birea a mai participat in trecut in alte zone la actiuni de acest fel!

Asadar, toti cei care vor sa participe, sa ofere o mana de ajutor sau pur si simplu isi doresc sa petreaca putin timp in si pentru natura, sunt invitati sa se alature, maine grupului de la Stalpeni.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie