Acasa Investitii MAGIUNUL DE TOPOLOVENI | Premiat în afară, ignorat la noi

MAGIUNUL DE TOPOLOVENI | Premiat în afară, ignorat la noi

de Mircea Dumitru Petre
0 comentarii

Și anul acesta, prestigioasa publicație, Atlas Mondial al Mâncărurilor Tradiționale, a publicat clasamentul cu cele mai bune, rafinate și sănătoase produse culinare de pe mapamond.
La capitolul Gemuri în lume, un produs tradițional românesc, a obținut locul I. Este vorba despre Magiunul de Topoloveni, care de ani buni, se situează printre cele mai apreciate produse de acest fel. Nu este o întâmplare, pentru că gemul argeșean recidivează, 2023 fiind al doilea an consecutiv când este recunoscut drept cel mai bun și sănătos produs din fructe.

Noi am impus în lume cuvântul magiun  – explică pentru Știri din Muntenia doamna Bibiana Stanciulov, proprietara  S.C. Sonimpex Topoloveni, firma producătoare a Magiunului de Topoloveni –
Producem acest magiun din 2001, dar rețeta este cu mult mai veche, are peste 100 de ani. Noi am găsit-o scrisă, undeva, pe la 1914.
Ce este deosebit la Magiunul de Topoloveni?
În primul rând, produsul nostru se face din prune proaspete, cumpărate doar din țară, chiar dacă uneori prețurile sunt mai mari ca cele ale prunelor din import. Și cumpăram fructele doar din livezi unde știm că nu sunt folosite pesticide.
Apoi, în rețetă nu se adauga zahăr și nici aditivi, astfel că magiunul poate fi consumat și de bolnavii de diabet.
Magiunul de Topoloveni a ajuns și a fost apreciat în New York, în Elveția, în Dubai, Suedia sau Coreea de Sud. Satisfacția este mare când îi vedem pe clienții nostri cum plescăie din gură , cu o expresie de încântare, după ce încearcă magiunul.
Din nefericire, recunoașterea internațională a produsului nostru nu are corespondent și în țară.
În România, nu numai că statul nu ne ajută, ba dimpotrivă, am fost atacați și ne sunt puse foarte multe piedici.
Ni s-au dat multe amenzi din partea ANOPC, în încercarea de a ne descuraja în favoarea unei firme concurente, condusă de un cetățean străin și care, se pare, are susținere politică. Noi chiar ne judecăm cu aceste agenții ale statului român.
Suntem însă împăcați că, drept recunoaștere, firmei noastre i-au fost acordate două stele Michelin și că, din zonă, dăm de lucru la 30 de oameni permanenți, pentru ca în perioada de varf, august- octombrie, numărul angajaților să crească la 70-80 persoane.

Se pare că Magiunul de Topoloveni are și un neajuns. Nu este pentru buzunarul tuturor românilor, pentru că prețul unui borcan este totuși mare.

Suntem conștienti de prețul mare pentru borcanul de magiun, dar acesta este dat de prețul mare al curentului și gazului folosit în procesul de fabricație„. – completează Bibiana Stanciulov

Sursa foto: NEWMONEY.RO 

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie