Acasa cultură EDUCAȚIE | Povestea unui loc fain unde se întâmplă chestii faine

EDUCAȚIE | Povestea unui loc fain unde se întâmplă chestii faine

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Știam că la Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu, din Mioveni se întâmplă chestii faine, așa cum numesc adolescenții activitățile plăcute. Știam ca în ultimii  ani s-a impus in zona instituțiilor de profil din județ datorită performanțelor elevilor și că scoate olimpici. Știam că mulți dintre absolvenți au fost admiși cu brio pe la diverse universități din țară și văzusem pe rețelele de socializare imaginea unui loc plin de culoare, unde se zâmbește mult și unde elevii se simt ca la ei acasă.

Astăzi, fiind invitată la  spectacolul COLINDE COLINDE, E VREMEA COLINDELOR, am văzut realitatea, din interiorul înstituției. Și vă spun că m-am înșelat amarnic, înainte de asta. Iulia Zamfirescu a dat o lecție usturătoare concluziilor mele, trase pe Facebook.

Ceea ce am întâlnit pe holurile acestui liceu este mult mai mult decât ce știam eu. Iar ea, realitatea, depășeste cu mult așteptările mele, o comparație fiind… ireală.

Marea surpriză a venit când l-am întâlnit pe directorul instituției, profesorul Ion Dumitru Voiculescu. Crezusem că-i un personaj scorțos, posesor al acelei doze de aroganță specifică managerilor de instituții ce cred că au prins rădăcini în funcția ocupată. Total greșit. Am întâlnit un lider jovial, cu zâmbetul pe buze, care privea din umbră tot ce se întâmpla în jur, dar nu intervenea, pentru că avea încredere în echipa formată chiar de el. A trebuit să însist să -mi povestească despre evenimentele care au avut loc în ultima săptămână în liceu: CAMPANIA  UMANITARĂ „De Crăciun Fii mai Bun: Gătește și Dăruiește!”, derulată  pe parcursul a trei zile, sub forma unui târg de alimente organizat de Consiliul Elevilor în parteneriat cu Asociația de Părinți, spectacolul COLINDE COLINDE, E VREMEA COLINDELOR, desfășurat în AMFITEATRUL 100 al Liceului, serbări de iarnă ale fiecărei clase și multe alte activități didactice.

A fost o perioadă dificilă, cu efort fizic intens, dar plină de bucurie în preajma Sărbătorilor. Am mers cu colindul la azilul de bătrâni din oraș și la spital, am avut campania umanitară timp de trei zile, am stâns 40 de mii de lei și am ajutat 50 de copii, elevi de-ai noștri cu situații dificile și așezâmântul de bătrâni de la Colibași. Spectacolul de astăzi încheie pleiada asta de evenimente plină de încărcătură emoțională, atât pentru cadrele didactice cât, cel mai mult pentru elevii noștri. – prof. Ion Dumitru Voiculescu, directorul Liceului Teoretic Iulia Zamfirescu

Atât mi-a povestit, cu o modestie ieșită din comun, fără a-și asuma vreun merit , deși noi știm că succesul unei echipe este direct proporțional cu calitățile managerului, fără referiri politice sau mulțumiri obediente către cine știe ce autoritate locală, dar, mai cu seamă fără a omite să imi prezinte cadrele didactice prezente și pe elevii organizatori.

Așa se face că am cunoscut-o pe Roxana Tudor, o puștioaică de-a IX-a,  cu niște o ochi sclipitori, ce emanau inteligență și puritate, totodată:

Elevii au muncit cu drag pentru acest eveniment. Veți asculta colaje de colinde prin intermediul cărora ne dorim să atingem sufletele oamenilor, mai mult sufletele domnilor și doamnelor profesoare, pentru că ei fac parte din noi prin amprenta ce o lasă zilnic asupra minților și inimilor noastre. Ne dorim, de asemenea să rămânem o familie, până la capăt. De aceea am ales muzica, pentru că-i singura vrednică să facă asta, cu desăvârșire.

În deschiderea spectacolului ne-au încântat elevii corului de la Vlădești, coordonați de Domnul Profesor Stroe Dragoș Constantin.
Au urmat alte momente frumoase:
– Grupul vocal coordonat de doamna profesor ANA BUCUR cu colindele: Sus boieri,nu mai dormiți!, Colaj de colinde, Feliz Navidad !
-Ilinca Diana, clasa a VIII-a A, colindul „Cununiță pe cer scrisă”
– Frații Ungheanu-Mateescu Bogdan, clasa a VIII-a C și Daria, clasa a V-a C colindele: “Afară ninge liniștit , “La Viflaim, colo-n jos ” interpretat la saxofon“, Maica Sfântă s-a pornit ”
– Grupul vocal coordonat de preot profesor Gabriel Militaru colaj de colinde românești
– Melcescu Iustina, clasa a XI-a A, Nașterii Pruncului IIsus O, ce veste minunată!
– Colindul “ Măruț margăritar ” interpretat într-o manieră inedită de un grup de eleve din clasa a V-a C. Alături de ele, Daria și vioara ei fermecată – instructor prof. Cătălin Iancu
– “Coborât-o coborât ” este colindul emoționant interpretat de Alexia Niculae din clasa a X-a.
Las povestea fără încheiere, pentru că știu că multe chestii faine vor urma la Iulia, în viitorul cel mai apropiat.

 

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie