Acasa Utilitati Val de încendii de vegetație | Pompierii în alertă maximă

Val de încendii de vegetație | Pompierii în alertă maximă

de Oana Diaconescu
0 comentarii

Într-o luptă continuă cu flăcările, pompierii și echipele de intervenție voluntare fac eforturi colosale pentru a stinge incendiile de vegetație care afectează grav România.

Temperaturile ridicate și vegetația uscată au transformat terenurile în adevărate capcane de foc, punând în pericol viețile și bunurile cetățenilor.

Echipați „până în dinți”, pompierii, înfruntă zilnic fum dens și temperaturi ce depășesc sute de grade Celsius în proximitatea focarelor.

Cu devotament și curaj, pompierii argeșeni, alături de reprezentanți ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și cetățeni voluntari, au gestionat în weekendul trecut nu mai puțin de 19 misiuni de stingere a incendiilor. Acestea s-au manifestat pe o suprafață impresionantă de aproape 10 hectare, numai în județul Argeș,  transformând câmpurile, dealurile și pădurile într-un teatru de război împotriva focului.

Pagubele și victimele în rândul comunității sunt deja o realitate tristă, iar numărul intervențiilor crește alarmant. Majoritatea incendiilor sunt cauzate de neglijență, iar arderea necontrolată a vegetației uscate a devenit o practică periculoasă care amenință siguranța publică.

Autoritățile fac apel la un comportament preventiv și reamintesc cetățenilor că arderea miriștilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă.

Potrivit articolului 94, alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, aceste acțiuni constituie contravenții și sunt sancționate cu amenzi usturătoare: de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoane juridice.

Este imperativ ca fiecare cetățean să conștientizeze pericolul și să contribuie la prevenirea unor astfel de dezastre.

„Un comportament responsabil poate face diferența între viață și moarte, între un mediu curat și unul devastat de flăcări”, transmit pompierii din Argeș.

Compartimentul Informare și Relații Publice al ISU ARGEȘ înformează că responsabilii cu situațiile de urgență continuă să monitorizeze situația și să ofere informații actualizate, subliniind importanța cooperării dintre autorități și cetățeni pentru a menține siguranța tuturor.

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie